Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Με αγάπη αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα...»

«Με αγάπη αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα…»

prosfyges-xios-limani

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για την συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με την Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Στην ανακοίνωση η Ένωση Γονέων δηλώνει απερίφραστα ότι «Με αγάπη αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα σκεπτόμενοι ότι και ο λαός μας στο παρελθόν έχει βιώσει ανάλογες εμπειρίες. Πιστεύουμε ότι η φοίτηση των παιδιών αυτών στα σχολεία είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας». Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» παραβρέθηκε σήμερα σε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Π. Σούλα στο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου με σκοπό την ενημέρωση της Ένωσης για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία, σε συνέχεια ενημερωτικής συνάντησης που είχαν Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Παντή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Ένωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων όπως αυτό περιγράφεται με τη νέα Κ.Υ.Α. αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός για την κατανομή των νέων δομών εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Ένωση «Αριστοτέλης» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργείου στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών των προσφύγων κάτι που είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά του κόσμου. Παράλληλα τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει απρόσκοπτα και στο πλαίσιο αυτό είναι θεμιτό και εύλογο να υπάρξει ταυτόχρονα και ένας σχεδιασμός που να προβλέπει μία αναλογική και ισοβαρή κατανομή των μαθητών σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Με την ευκαιρία αυτή η Ένωση Γονέων Μαθητών και Κηδεμόνων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου απαιτεί από την Πολιτεία:

  • Τα προσφυγόπουλα να έχουν την απαραίτητη υγειονομική εξέταση και τον εμβολιασμό, όπως ισχύει αντίστοιχα και για τα ελληνόπουλα.
  • Να διασφαλισθεί η ασφαλής μετακίνησή τους από και προς τους τόπους διαμονής.
  • Να προσληφθούν οι κατάλληλοι εκπαιδευτικοί που θα γνωρίζουν τη γλώσσα και τα ήθη των προσφύγων.
  • Οι δαπάνες για την ασφάλεια, την καθαριότητα και τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τις νέες δομές, να καλυφθούν από νέους οικονομικούς πόρους και όχι από αυτούς που ήδη έχουν εγκριθεί για τα σχολεία του Δήμου μας, που ούτως η άλλως είναι ελάχιστοι.

Με αγάπη αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα σκεπτόμενοι ότι και ο λαός μας στο παρελθόν έχει βιώσει ανάλογες εμπειρίες. Πιστεύουμε ότι η φοίτηση των παιδιών αυτών στα σχολεία είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’ θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία  και συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους αρμόδιους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ούτος σώστε η διαδικασία  ένταξης να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ