Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Ευχαριστούμε Μπουτάρη αλλά δεν θα πάρουμε»

«Ευχαριστούμε Μπουτάρη αλλά δεν θα πάρουμε»

boutarhs-ploysioi-daneio

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την οποία κατηγορεί την διοίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης για το νέο δάνειο που θέλει να φορτώσει στις πλάτες των κατοίκων της πόλης, αντί να διεκδικήσει κονδύλια από την κεντρική εξουσία. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Το δάνειο 37,5 εκατ. ευρώ που θέλει εναγωνίως να πάρει η διοίκηση Μπουτάρη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και θα προστεθεί στα 26,5 εκατ. που οφείλει ήδη σε δάνεια ο δήμος Θεσ/νίκης, θα αποτελέσει μία ακόμη θηλιά στον λαιμό του λαού της πόλης και των εργαζομένων του δήμου για τα επόμενα χρόνια. Θα το ξεκοκαλίσουν μεγάλες εργολαβικές εταιρίες, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως για έργα βιτρίνας. Έργα που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες του λαού της Θεσ/νίκης, που θα τα χρυσοπληρώσει, και θα γίνουν για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης. Ήδη κάνουν λόγο για έργα «ανταποδοτικού χαρακτήρα», θα πληρώνουμε δηλαδή για τη χρήση τους. Οι δημοτικοί φόροι και τα διάφορα τέλη όχι μόνο θα παραμείνουν υψηλά, αλλά, για να μπορέσουν να πληρωθούν τα δάνεια, θα αυξηθούν. Νέες περικοπές θα γίνουν σε απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία των υπηρεσιών και για τους εργαζόμενους. Ο νέος δανεισμός θα φέρει κοντά στα περίφημα «προγράμματα εξυγίανσης» τον δήμο Θεσ/νίκης, τα μνημόνια των δήμων δηλαδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό της πόλης και τους εργαζόμενους του δήμου. Δήμοι της χώρας έχουν μπει σε «πρόγραμμα εξυγίανσης» και ο κύριος λόγος είναι ο μεγάλος δανεισμός που έχουν.

Εργαζόμενοι του δήμου και λαός της πόλης να φωνάξουμε: Δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα 37,5 εκατ. ευρώ; Ευχαριστούμε Μπουτάρη, δεν θα πάρουμε.

Χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να φορολογηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και η μεγάλη περιουσία και όχι να φοροαπαλάσσονται όπως συνεχίζεται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να πληρώσουν οι φίλοι του Μπουτάρη, οι βιομήχανοι-εφοπλιστές-μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτοί που κέρδισαν αμύθητα πλούτη πριν από την καπιταλιστική κρίση και εξακολουθούν να κερδίζουν και σήμερα φορτώνοντας όλα τα βάρη στον εργαζόμενο λαό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ