Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

edyeth-oxi-stoys-imperialistikoys-polemoys

Ευρεία σύσκεψη φορέων του λαϊκού κινήματος διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σήμερα Δευτέρα 4 Ιούλη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενόψει της μεγάλης αντιΝΑΤΟϊκής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 7 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικανικό προξενείο.

Στο κάλεσμα της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει πως «στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο θα παρθούν ακόμη πιο επικίνδυνες αποφάσεις σε βάρος των λαών, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν:

-Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής.

-Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

-Η ανάπτυξη της λεγόμενης “Πυραυλικής Ασπίδας” σε Πολωνία και Ρουμανία, για να έχει το ΝΑΤΟ το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.

-Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων, που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις».

Η ΕΔΥΕΘ σημειώνει πως «ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα μας. Να αντιδράσουμε πριν είναι αργά. Να βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ