Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕθισμός στον Φόβο

Εθισμός στον Φόβο

fovos-fobos
Υπάρχουν πολλών ειδών κάγκελα: είναι αυτά που τοποθετούν οι άνθρωποι γύρω τους για τους εαυτούς τους, κατασκευασμένα από τους φόβους και τις αμφιβολίες τους. Είναι άλλα – φτιαγμένα από το ίδιο υλικό- που τοποθετούνται από τους γονείς, τους φίλους, τα αδέρφια ,τις οικογένειες τους. Και είναι και εκείνα που κτίζονται από τις επιλογές ζωής άλλων.
Το συμπέρασμα είναι πως από βρέφη οι άνθρωποι εξοικειώνονται με το αίσθημα του φόβου, ανεξαρτήτως αν αυτό είναι καλό ή κακό.
Το άξιο για σκέψη είναι πως όσο και να προσπαθήσει κάποιος να προσπεράσει τους φόβους του ,κατευθύνεται με ταχύτητα φωτός προς το μέρος τους. Αυτό έχει να κάνει με το ότι οι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτούς – και προς την αποφυγή τους- αντί να επικεντρωθούν στον στόχο που κρύβεται από πίσω.
Παράδειγμα: ο φόβος για το μήπως γίνεις σαν αυτούς που υπήρξαν πηγή των ανησυχιών σου.
Υπάρχει, επίσης, ο φόβος για το αναπάντεχο. Το γεγονός πως δεν ελέγχει κάποιος εξολοκλήρου τη ζωή του, το ότι υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορεί να επηρεάσει.
Λέξεις – Κλειδιά: Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Συρία, Ιράκ, Βρυξέλλες, Ορλάντο.
Αυτού του είδους ο φόβος μαθαίνει στους ανθρώπους και την έννοια της αδικίας.

tzixantistes-internet

Από αυτό προκύπτουν οι δυνατότητες που έχει ο φόβος για να καλλιεργηθεί, να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο.

Πως χειραγωγούνται οι φόβοι μας;

 Φοβάστε την επικείμενη πτώχευση της Ελλάδας; Αν ναι, πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως για την αποφυγή αυτού, η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Φοβάστε τους πρόσφυγες και τους αλλοδαπούς στη χώρα σας; Αν ναι, πρέπει να καλλιεργήσετε τον εθνικισμό, πρέπει να τους διώξετε και μη διστάσετε να κάνετε χρήση βίας.

Φοβάστε τον πόλεμο; Αν ναι, τότε η χώρα σας πρέπει να πλαισιώνεται από ισχυρούς συμμάχους, ακόμα και αν αυτοί σας χειραγωγούν, ακόμα και αν δεν είναι σύμμαχοι αλλά εξουσιαστές.

Φοβάστε την ανατροπή της πολιτικής κατάστασης και τις συνέπειες τις; Αν ναι, συμβιβασθείτε με τους όρους άλλων, τα μνημόνια, το ξεπούλημα της χώρα και των ζωών σας.

Φοβάστε να διεκδικήσετε κάτι που μπορεί να μην αποκτήσετε; Αν ναι, τότε να προσποιείστε τον κυνισμό.

Όσο ψυχικά θωρακισμένος κι αν είναι κάποιος , οι φόβοι είναι κομμάτι του εαυτού του. Σημασία όμως έχει να μην τους «προσφέρει» προς εκμετάλλευση.

Charles

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ