Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε το 21ο Φεστιβάλ Παιδείας

Ολοκληρώθηκε το 21ο Φεστιβάλ Παιδείας

festival-paideias-21

Με τον διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου η συμμετοχή των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο διαγωνιστικό μέρος του 21ου Φεστιβάλ Παιδείας.
Μαθητές και μαθήτριες από το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο Γυμνάσια Ευόσμου, από το 4ο ΓΕΛ Ευόσμου, το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου, το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού, το 1ο & το 2ο ΓΕΛ  Ελευθερίου Κορδελιού, μέσα από την εκφραστική τους ερμηνεία κατάφεραν να ξεδιπλώσουν τις εκφραστικές τους δυνάμεις και να μυήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το κοινό σε σπουδαία λογοτεχνικά έργα.

Στόχος της ενότητας της εκφραστικής ανάγνωσης είναι να  ενισχύσει την αγάπη των μαθητών για τη λογοτεχνία, η οποία δεν περιορίζεται στις σελίδες ενός βιβλίου αλλά παραμένει ζωντανή και αεικίνητη, προικίζοντας τον αναγνώστη με υψηλές ηθικές αξίες και μοναδικά συναισθήματα.
Τα Βραβεία και οι Έπαινοι  του Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης έλαβαν:
1ο Βραβείο: Σιδέρη Θεοδώρα, 4ο ΓΕΛ Ευόσμου
2ο Βραβείο: Νικολαϊδου Μαρία, 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου
3ο Βραβείο: Πανάγου Αντωνία, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου
Έπαινος: Χάλη Κωνσταντίνα, 2ο Λύκειο Ελευθερίου – Κορδελιού
Έπαινος: Ασλανίδου Ανθούλα, 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού
Έπαινος: Χατζηνικολάου Ευαγγελία, 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου
Μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν οι εκπαιδευτικοί:
Αλατά Μαλαματένια, Βασιλακάκη Σμαράγδα, Βρύζα Αικατερίνα, Βλάχου Παναγιώτα, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Κιούκια Ευανθία, Λιόρα Θεολογία, Μωϋσιάδης Λάζαρος, Ράπτη Μαγδαληνή, Σαχανά Ιφιγένεια, Τανίδου Αγγελική.

Κριτική Επιτροπή Τελικού: Φωτεινή Κατσάλη (Συγγραφέας – Θεατρολόγος), Αναστασία Αναστασούδη (Σκηνοθέτης – Ηθοποιός), Παπαθανασίου Λία (Θεατρολόγος – Σκηνοθέτης).
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν ο δάσκαλος πιάνου Ζουμπούλης Θεόδωρος και οι μαθήτριες Ελένη Παπαδοπούλου και Στέλλα Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ