Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑνεγείρονται το 24ο και το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου

Ανεγείρονται το 24ο και το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου

Ανακατασκευάζονται τα νηπιαγωγεία που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Μαιάνδρου και 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο
25o-dhmotiko-3
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξη της ανέγερσης του 24ου και του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου στο νέο ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Γιάννη Καμαρινό, σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το 24ο δημοτικό και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμο το 25ο δημοτικό. Για την ένταξη των παραπάνω έργων σχολικής στέγης στη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2014- 2020, ο δήμος διεκδίκησε και έλαβε τη βεβαίωση σκοπιμότητας, μετά  την επιτόπια συνάντηση και αυτοψία στους χώρους στους οποίους έχουν προταθεί για την ανέγερση των παραπάνω σχολείων που  είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Καμαρινός με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ.  Νικόλαο Ακριτίδη καθώς και με τους μηχανικούς κ. Μπαρμπουνάκη και κ.  Κωνσταντινίδη. Για να δοθεί η βεβαίωση σκοπιμότητας, ώστε να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ έπρεπε στο δήμο να υπάρχουν οι παράγοντες της φτώχειας, της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, η ύπαρξη ενοικιαζόμενων σχολικών κτιρίων, οι διπλοβάρδιες και η αύξηση του πληθυσμού. Στο δήμο υπήρχαν και τα πέντε κριτήρια οπότε και δόθηκε η βεβαίωση σκοπιμότητας.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, του οποίου ο φάκελος για την ανέγερση σχολικού κτιρίου, χάθηκε από τις κτιριακές υποδομές το 2013 κι έτσι χρειάστηκε να δημιουργηθεί εκ νέου! Κατά το χρονικό διάστημα από το 2013 έως και σήμερα ταλαιπωρούνταν γονείς και μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων και εμπαίζονταν ο δήμος για την ανέγερση του σχολείου.
Μέχρι την ανέγερση του 24ου και του 25ου δημοτικού σχολείου η αντιδημαρχία παιδείας θα προχωρήσει σε ορισμένες παρεμβάσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν γονείς και μαθητές για τα επόμενα 2 και 3 χρόνια αντίστοιχα.
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε επίσης η ανακατασκευή του 20ου και του 27ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και 25ης Μαρτίου. Το νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί μέσα σ’ ένα χρόνο από το ξεκίνημα των εργασιών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ