Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές»

«Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές»

prosfyges-fyrom-skopia-frakths-paidi

Ψήφισμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης που λέει αναλυτικά τα εξής:

        «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

        Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Απειθαρχία στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο, να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού οι ξεριζωμένοι, απευθείας, αεροπορικά ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουν. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

        Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων που θέλουν να χύσουν το δηλητήριο τους στην λαϊκή συνείδηση .

        Ο ΣΕΔΘ καλεί τους εργαζόμενους, από το υστέρημα τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ