Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑντιρατσιστική συναυλία στη Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή

Αντιρατσιστική συναυλία στη Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή

antiratsistikh-synaylia-thessalonikh-agalma-benizeloy

Με μαζική συμμετοχή μαθητών, γονέων και φοιτητών πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, η αντιφασιστική – αντιρατσιστική συναυλία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με Μαθητικά Συμβούλια και Φοιτητικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Κώστα Τουλή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και από την Βάντα Αστερίου, από το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού.

Οι ομιλητές κάλεσαν τη νεολαία και το λαό να μη δείξει καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, να παλέψει ενάντια στο φασισμό και τους φασίστες, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ο αγώνας για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις.

Στη συναυλία συμμετείχαν μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν διαβάστηκαν τα ποιήματα «Πατρίδα» της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σαΐρ  και «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ