Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Καθαρά Δευτέρα στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Η Καθαρά Δευτέρα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

kathara-deytera
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα στρώσει  τρία μεγάλα τραπέζια προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί τα κούλουμα .
Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας  δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν δωρεάν  σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Συγκεκριμένα:
Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η εκδήλωση αλλάζει χώρο. Από τον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού- μεταφέρεται στο Αμφιθέατρο -στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης.  Το πρόγραμμα θα  περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς  καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας, φασολάδας  κ.α  Ώρα έναρξης 11.00πμ.
Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας,όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ώρα έναρξης 12.00μμ.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη). Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ώρα έναρξης 11.30πμ
Στους χώρους των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων – θα διανέμεται δωρεάν άφθονο κρασί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ