Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔόθηκε λύση στη στέγαση του ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού

Δόθηκε λύση στη στέγαση του ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού

kordelio-epal-gel

Επί της οδού Καραολή – Δημητρίου, περίπου στο ύψος της αερογέφυρας στα όρια Ευόσμου – Κορδελιού, θα μεταφερθεί το ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού κι έτσι θα δοθεί λύση σ’ ένα πρόβλημα που χρόνια απασχολούσε την κοινωνία του δήμου.

Το ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού θα στεγαστεί σε έτοιμο κτίριο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα, αφού έχει ήδη εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς. Με τη μεταστέγαση του ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο διαθέτει αρκετά μεγάλο αύλιο χώρο, αφενός λύνεται το πρόβλημα της μεγάλης συγκέντρωσης μαθητών στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Ελευθερίου – Κορδελιού, αφού σήμερα τα δύο σχολεία συστεγάζονται και αφετέρου παύει ο κίνδυνος να κλείσει ή να μεταφερθεί εκτός ορίων του δήμου.

Η κινητοποίηση της παιδαγωγικής κοινότητας στην κατεύθυνση να μην κλείσει το ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού έφερε αποτελέσματα, δείχνοντας τον δρόμο της διεκδίκησης και για όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και είναι τεράστια όσον αφορά τη σχολική στέγη. Η διοίκηση του δήμου, που είχε τη στήριξη γονιών, παιδαγωγών και μαθητών πιστώνεται την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά προφανώς έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να λύσει τα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της δυσαναλογίας μαθητών – αιθουσών, προκειμένου η αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς να μην παρουσιάζει τα τεράστια φετινά προβλήματα. Είναι επίσης προφανές ότι η διοίκηση όταν διεκδικεί κονδύλια για την ανέγερση και την λειτουργία σχολείων θα βρίσκει στο πλάι της γονείς, μαθητές και παιδαγωγούς.

Ο αγιασμός του ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο το οποίο θα διαμορφωθεί για σχολείο. Το μόνο που απομένει είναι η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του κτιρίου για την οποία ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και ο αντιδήμαρχος παιδείας θα μεταβούν την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα για να έχουν συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες. Το κονδύλι που υπολογίζεται ότι απαιτείται για να διαμορφωθεί το κτίριο ανέρχεται στα 100.000 ευρώ και αν δεν δοθεί από τον αρμόδιο φορέα θα πρέπει να δοθεί από την χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας προς τον δήμο για την συντήρηση των σχολείων, πράγμα που σημαίνει πως θα σπαταληθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό από ένα συνεχώς μειούμενο κονδύλι. Προκειμένου να μην υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα είναι ατυχής, καλά θα ήταν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να πιέσει την κυβέρνηση, ώστε αυτό το κονδύλι να δοθεί από το κράτος! Ίσως θα ήταν αναγκαίο μάλιστα στην αντιπροσωπεία που θα επισκεφτεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα να συμμετέχει και κάποιος από τους κυβερνητικούς δημοτικούς συμβούλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ