Οι ανυπόστατες και συκοφαντικές καταγγελίες συνεχίζονται…

0
6
TEST

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου του 2016 ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα ανώνυμο δημοσίευμα που γέμισε το διαδίκτυο και έφτασε μέχρι και σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το δημοσίευμα αυτό, το οποίο υπάρχει κάποιος που το υπερασπίζεται αλλά δεν αναλαμβάνει την πατρότητά του, εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες με το κιλό κατά πάντων, ενώ βρίθει από συνειδητά ψέματα! Το που το πάει ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου θα φανεί από τις εξελίξεις των πραγμάτων, αφού ήδη ακούγονται συζητήσεις για προετοιμασία νέων παρατάξεων και υποψηφίων δημάρχων! Για να καταφέρουμε όμως να πέσουμε στο επίπεδο αυτών που με τόση ευκολία δημιούργησαν την αίσθηση ότι στο δήμο έγινε ένα φαγοπότι 850.000 ευρώ, αναδημοσιεύουμε πρώτα ολόκληρο το ανώνυμο άρθρο με τίτλο «πλήρωνε κορόιδο δημότη» και έπεται συνέχεια, πέραν αυτής της δικαστικής οδού που πολύ φυσιολογικά θα ακολουθήσει όπως δήλωσε ο κ. Σωτηράκης για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εναντίον των εμπνευστών του γκαιμπελίστικου κειμένου…

«Πλήρωνε κορόιδο Δημότη !!!

Ο Δήμος Ευόσμου λαμβάνοντας το 2004 από το “Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς” (ΕΣΠΑ) το ποσό των 730.000€ θέλησε να αναβαθμίσει περαιτέρω την ευρύτερη περιοχή της δημοτικής κοινότητας «Ελπίδα».

Δεν τήρησε εντούτοις κατά γράμμα τις προϋποθέσεις που έθετε το συγκεκριμένο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να επιβληθούν κυρώσεις για την αναποτελεσματικότητα και την ακηδία που επέδειξε η τότε δημοτική αρχή. Ως εκ τούτου, μας ζητούν οι εταίροι μας εύλογα πίσω τα χρήματά τους, τα οποία έχουν αγγίξει με τους τόκους και τις προσαυξήσεις των προστίμων το πόσο των 850.000€ περίπου.

Σε αυτόν τον Δήμο δυστυχώς δε θα επιβληθεί ποτέ τάξη. Η μέγιστη ανευθυνότητα που διακατείχε τους παλαιούς δημοτικούς συμβούλους, την αντιπολίτευση, τους Αντιδημάρχους και τους Δήμαρχους συνεχίζει να υφίσταται απρόσκοπτα και σήμερα, διότι πολύ απλά έχουμε ανακύκλωση των ιδίων προσώπων, αλλά και αιώνιους “αντιΔΗΜΑΡΧΟΥΣ” !!!

Ας πάμε αναλυτικά στο θέμα μας: Η πρόεδρος του Δ.Σ. μας προσκαλεί σε τακτική συνεδρίαση την 21.01.2016. Με κραυγαλέα ανέμελο ύφος περιγράφει το τέταρτο θέμα ως “έγκριση συμψηφισμού οφειλών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν. 4316/2014” (Επισυνάπτεται φωτογραφία). Από την εισήγηση ωστόσο της διευθύντριας των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου μας προκύπτει ότι ο Δήμος μας μαζί με τόκους και προσαυξήσεις θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό των 834.712,77€ (Επισυνάπτεται φωτογραφία). Πιο συγκεκριμένα, με αριθμ. πρωτ. 5956/8.9.2003 που υπέβαλε ο δημοτικός τομέας του επιχειρησιακού σχεδίου, με την 124/12.1.2004 απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε στον τέως Δήμο Ευόσμου η ένταξη της εισήγησής του, η οποία προέβλεπε την ανάπλαση της οδού Επτανήσου του Δήμου Ευόσμου. Μέσα εντούτοις στο εικοσιεξασέλιδο πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Επισυνάπτεται φωτογραφία), προκύπτουν μια σειρά από παραλείψεις εκ μέρους του Δήμου μας. Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το πόρισμά της που απέστειλε στην καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, επεσήμανε στον Δήμο Ευόσμου, ότι το υπό ένταξη έργο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση βάσει της προσκομισθείσας μελέτης. Ο Δήμος μας μάλιστα, στις ενστάσεις της περιφέρειας απάντησε ότι όλες οι συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να καταστεί το έργο με τον γενικό τίτλο “ανάπλαση της οδού Επτανήσου” λειτουργικό και βιώσιμο, επρόκειτο να υλοποιηθούν από δημοτικούς πόρους, μετά και από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβούλιου. Ειδικότερα, στη σελίδα εικοσιμία του πορίσματος της Περιφέρειας αναφέρεται: ” ….. ο τέως Δήμος Ευόσμου, με την ιδιότητα του τελικού δικαιούχου, προέβη σε σοβαρές παρατυπίες κατά την υλοποίηση της επίμαχης Πράξης ….. “

Λογικά ερωτήματα που απορρέουν από τα παραπάνω:

  1. Δε θα γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα για αυτήν την οικονομική βόμβα που έσκασε στον Δήμο μας αξίας 834.712,77€ ;;
  2. Γιατί η διοίκηση του Δήμου μας αρνήθηκε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Αποστόλου Δημήτρη να αποσυρθεί το θέμα και να ορίσουμε στον νομικό σύμβουλο του Δήμου μας την ευθύνη να καταθέσει ένα πόρισμα για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση ;;
  3. Ποιος ήταν το 2003 αρμόδιος αντιδήμαρχος, έτος κατά το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση ; (Επισυνάπτεται φωτογραφία)
  4. Ποιος ήταν ο επιβλέπων μηχανικός εκ μέρους του Δήμου μας (το όνομα του οποίου δεν αναφέρθηκε ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Λαφαζανίδη).
  5. Πώς δέχεται η παράταξη του κ. Σωτηράκη (πλην του κ. Αποστόλου) να επιβαρυνθούν οι πολίτες του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου τα λάθη, τις αστοχίες και τις αβλεψίες των υπευθύνων, αλλά ελαφρά τη καρδία συναινεί με την πρόταση της διοίκησης ;; Διότι σύμφωνα με το καταδικαστικό πόρισμα της Περιφέρειας, θα πρέπει να επιστραφούν μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις 834.712,77€ από τον καταχρεωμένο δήμο μας. Όπερ μεθερμηνευόμενον, βραχυπρόθεσμα θα κοπούν διαρρήδην κάποιες υποχρεωτικές ενέργειες του Δήμου, όπως ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις σχολικών και δημοτικών κτηρίων κτλ. Μακροπρόθεσμα βέβαια αυτό θα έχει ως αντίκτυπο την αύξηση των δημοτικών τελών (με βάση τον Καλλικράτη και Ισοσκελισμένους ισολογισμούς). Το βασικότερο όλων, με το παραπάνω ποσό- πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε από την ανικανότητα των υπευθύνων, θα μπορούσαν κάλλιστα να βοηθηθούν ανήμπορες οικογένειες του Δήμου μας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία !!! Την επιπολαιότητα (το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε δίχως να δεχτούμε κάποια μήνυση) κάποιων ατόμων δεν πρέπει να την ανεχτούμε άλλο.

Υ.Γ. 1: Την πρόταση του κ. Αποστόλου για απόσυρση του θέματος και ενδελεχή έλεγχο δεν την ψήφισε κανείς. Κατά της απόφασης γενικά ψήφισαν οι κ. Μπαλτάς, Βασιλειάδης. Όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι, αυτοί που ψηφίσατε για να σας εκπροσωπούν στο Δ.Σ. του δήμου μας, ψήφισαν με βάση τις οδηγίες των αρχηγών τους εφόσον πριν δεν πήραν ούτε τον λόγο, να αρθρώσουν μια γνώμη, μια πρόταση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ένα υπέρογκο ποσό, όταν δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε επανάληψη των ίδιων θεμάτων και την οικονομική αιμορραγία του Δήμου μας από παραλήψεις “υπευθύνων” !!!!!!!

Υ.Γ. 2: Προτείνουμε να αλλάξει το παιδί του κυλικείου που φέρνει τα νερά στο Δημοτικό συμβούλιο. Σίγουρα αλλάζει το περιεχόμενο και βάζει το αμίλητο νερό μέσα. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η κραυγαλέα σιγήν ιχθύος που επικρατεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος βεβαίως βεβαίως απαντάει μόνος σε όλα τα θέματα (δεν υπάρχουν γαρ άλλοι αρμόδιοι και ιδιαίτερα καπελωμένοι αντιδήμαρχοι) θυμίζοντας εποχές των one Man show εν έτει 2016 !!! Προφανώς δεν υφίστανται για τον Δήμαρχό μας, ο οποίος είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους, τέλη του προηγούμενου Αυγούστου (2015) , αλλά ουδείς βεβαίως εκ των αντιδημάρχων εκτέλεσε την προτροπή του με την πλήρη ανοχή του !!»