Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτάση εργασίας κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης

 

 

eyosmos-dhmotikoi-ypallhloi-anatroph

Στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη θα πραγματοποιήσει ο “Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την στάση εργασίας είναι η παρακάτω:

            «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έχει κηρύξει για τη ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2015 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΥΣ του ΩΡΑΡΙΟΥ ώστε να πάρουν μαζικά μέρος όλοι οι εργαζόμενοι, στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (Διοικητήριο) και ενιαία μαζί με τους Μόνιμους να παλέψουμε για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

            Να είμαστε όλοι εκεί, με τους συναδέλφους στα πεντάμηνα, με τον  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να νιώσει η κυβέρνηση τη δύναμη του αγώνα μας, τη δύναμη των εργαζομένων που ενιαία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

            Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!

            Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών.   Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.

            Η λογική, από δημάρχους και ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, της παράτασης των προγραμμάτων και όχι της παραμονής με μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι στην λογική της κυβέρνησης να λειτουργούν οι δήμοι με προγράμματα φτώχειας και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Οποιαδήποτε άλλη λογική εκτός από προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στους δήμους δημιουργεί αυταπάτες.

            Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δίνει καθημερινά τη μάχη για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους, τήρηση τη συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέσα ατομικής προστασίας και γάλα για όλους, άδειες για όλους, άμεση και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας. Καθημερινά ενιαία παλεύουμε για όλα τα εργασιακά δικαιώματα κάθε συναδέλφου. Ξέρουμε πως σήμερα κόβουν στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, αυτά που αύριο θα επιδιώξουν να κόψουν και στους μόνιμους. Κλείνουμε τα αυτιά σε όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν στους χώρους δουλειάς. Δεν θα πέσουμε στη παγίδα τους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά αφορούν όλους!

            Το ασφαλιστικό ως πρόβλημα σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, προστασία της μητρότητας, πρόνοιας κλπ μας αφορά όλους. Αυτές οι ανατροπές στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης είναι πριν απ’ όλα πάγια απαίτηση του κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση. Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών (Β.Α.Ε.) στους ΟΤΑ, που είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης, μας αφορά όλους αφορά όλους. Ως εργαζόμενοι στους δήμους μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο, να μην πάρουμε σύνταξη ποτέ.

            Όλες οι μορφές εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλήττονται από τους σχεδιασμός κυβέρνησης και Ε.Ε με το ασφαλιστικό. Απαιτείται σκληρός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια τους. Αυτή την Πέμπτη η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μας απαντήσει τι θα κάνει με τους εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μετά τη μαζική συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης 19-11-2015 στην Αθήνα .

            Όλοι και όλες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της Επιτροπής Αγώνα των 5μήνων την ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (Διοικητήριο).

             ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 5ΜΗΝΩΝ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ