Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη

Μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη

stoltidhs-lewnidas

Με κάθε τρόπο η εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα», προσπαθεί να κάμψει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεών της.

Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 26 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους προσαχθέντες είναι και ο Λεωνίδας Στολτίδης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Οι απεργοί και τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.

Από την πλευρά τους πάντως και οι συλληφθέντες κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής σε βάρος στελεχών της εργοδοσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ