Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαχητική απάντηση των φοιτητών στις προκλητικές δηλώσεις για δίδακτρα

Μαχητική απάντηση των φοιτητών στις προκλητικές δηλώσεις για δίδακτρα

thessalonikh-mas-oxi-didaktra
Μαχητική κινητοποίηση στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι δυνάμεις του ΜΑΣ, ως πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του αντιπρύτανη Θ. Λαόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως «η επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά μαθήματα θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα του ΑΠΘ». Οι φοιτητές απαίτησαν και έλαβαν τη δέσμευση ότι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο Θ. Λαόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, διευκρίνισε πως «το σχεδιασμό μιας τέτοιου είδους στρατηγικής απόφασης για προπτυχιακό επίπεδο – το αν θα μπουν δίδακτρα ή τέλος εγγραφής – είναι μια γενικότερη πολιτική απόφαση που δεν την παίρνει το πανεπιστήμιο». Πρόσθεσε πως «αν δεν μπορούμε να βρούμε περισσότερα λεφτά, πρέπει να έχουμε λιγότερους φοιτητές» και υπερασπίστηκε την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, λέγοντας πως οι περισσότεροι φοιτητές παρακολουθούν τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα, παρά εκείνα που δεν έχουν.

Χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι του ΜΑΣ από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ έδωσαν συνέντευξη Τύπου, αναδεικνύοντας προβλήματα που αφορούν ελλείψεις σε καθηγητές, υψηλό κόστος σπουδών για αναλώσιμα, μεταφορές, σίτιση και στέγαση, κίνδυνο για άλλη μια χρονιά να μείνουν ΤΕΙ και πανεπιστήμια χωρίς θέρμανση. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο ΤΕΙ, που λειτουργεί με 14 έκτακτους καθηγητές ενώ χρειάζεται 200, αλλά και στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, όπου συνωστίζονται οι φοιτητές και περιμένουν μέχρι και μία ώρα για ένα πιάτο φαΐ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ