Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΌλοι σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Όλοι σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου

pame-sygkentrwsh-22-oktwbrioy-2015-afisa

Ξεπερνάνε τις 600 οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου . Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην Αθήνα στην πλατεία Ομόνοιας,  και στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συλλαλητήρια θα γίνουν σε τουλάχιστον 57 πόλεις, ενώ χτες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Η ανάγκη για ξεσηκωμό είναι τώρα ακόμα πιο μεγάλη, υπό το φως των εξελίξεων στο Ασφαλιστικό, καθώς από χτες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου» ξεκίνησαν να ράβουν το «κουστούμι» των νέων μειώσεων, αλλά και των ανατροπών που θα φέρει το νέο «μοντέλο».

Καθώς ήδη έχουν επιβληθεί οι πρώτες μειώσεις στις συντάξεις ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου, η ποσοτικοποίηση των ανατροπών αφορά τόσο το συνολικό στόχο για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,9% του ΑΕΠ το 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη δαπάνη το 2014, όσο και τα αναλογιστικά δεδομένα που θα προκύψουν από την υιοθέτηση και εφαρμογή της «νέας αρχιτεκτονικής».

Και ενώ το υπουργείο ανέλαβε δράση, ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε χτες να κατευνάσει την αγανάκτηση που προκαλούν οι ανακοινώσεις του συνολικά για το Ασφαλιστικό και τελευταία για την «ενοποίηση» της επικουρικής σύνταξης με την κύρια, που οδηγεί σταδιακά στην απορρόφησή της και την οριστική εξάλειψή της, ως μια από τις πλευρές της σαρωτικής επέλασης που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ

Τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό και τα άλλα μέτωπα, αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα και δεν αφήνουν ανέγγιχτο κανέναν. Γι’ αυτό στα σημερινά συλλαλητήρια καλούν η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ