Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔεν πρέπει κι άλλο να «σωπάσουμε»...

Δεν πρέπει κι άλλο να «σωπάσουμε»…

Με τη διαρκή παρουσία και τη συμμετοχή του κόσμου, συνεχίζεται η κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας που ξεκίνησε χθες από εργαζόμενους σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Από τα μεγάφωνα που βρίσκονται επί της οδού Σταδίου καταγγέλλεται το περιεχόμενο του πορίσματος της λεγόμενης επιτροπής σοφών, ενώ απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή 16 Οκτώβρη με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30 το απόγευμα, απευθύνει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν: «Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες.

Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!

Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μη συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ό,τι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

Συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη.

Προετοιμαζόμαστε για Απεργία στις 12 Νοέμβρη!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ