Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λαϊκή Επιτροπή του Ευόσμου

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λαϊκή Επιτροπή του Ευόσμου

laikh-epitroph-eyosmoy-2

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου καλώντας τον λαό του δήμου σε έμπρακτη συμπαράσταση προς του μετανάστες και τους πρόσφυγες με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:
«Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, Θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, οι οποίες γίνονται για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και για την εκ νέου με αίμα χάραξη των συνόρων, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες Θύματα στο δρόμο προς τον προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών συγκλονίζουν.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν από τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ. Οι φράχτες στα σύνορα, το άγριο κυνηγητό, ρατσιστική – ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού, συμπληρώνουν τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς στις χώρες προέλευσης.
Οι πρόσφυγες – μετανάστες που προσεγγίζουν τα σύνορα,για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι δομές στην Ειδομένη είναι ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να στερούνται στέγης και υγιεινής διαβίωσης, να μένουν σε απαράδεκτες συνθήκες.
Αυτή η αδικαιολόγητη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών στα σύνορα. Κανείς φορέας, Περιφέρεια και δήμοι, δεν μπορεί να μένει απαθής. Είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν όποιες υπάρχουσες υποδομές. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.
Απαιτούμε:
• Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
• Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
• Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
• Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
• Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών.
• Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυσή του.
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ – ΝΑΤΟ -ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.
Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενο, συνταξιούχο, νέο και νέα, να εκδηλώσει τη γνήσια, λαϊκή αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται.
Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης
• Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας
• Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, φρούτα
• Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, μωρομάντηλα, μάρσιπο
• Χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
• Παιδικά παπούτσια, παιδικές αντιβιώσεις, κρέμες για συγκάματα, γάζες, βιταμίνες, ταλκ
• Αδιάβροχα, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, σκηνές, τέντες
• Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνες κ.ά.)
• Παιχνίδια: κούκλες, λούτρινα κ.ά. παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν».

Τα παραδίδουμε στην έδρα της λαϊκής επιτροπής στον Εύοσμο στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 36 (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ) .
Μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
2310776595, 6972508282, 6974713901

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ