Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά»

«Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά»

eyosmos-dhmotikoi-ypallhloi-anatroph

Ανακοίνωση με την οποία καλεί σε άμεσο ξεσηκωμό για να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτω:

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με Β.Α.Ε. στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ Β.Α.Ε., ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 7 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 60ό έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67οκαι ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Η κατάργηση του καθεστώτος των ΒΑΕ στους ΟΤΑ α’ βαθμού αφορά περίπου 25.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται κατά βάση στην καθαριότητα των δήμων («μόνιμο προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο απασχολείται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων»), καθώς και σε τομείς όπως η ασφαλτόστρωση των δρόμων, η τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών, αλλά και η ταφή νεκρών.

Όμως, με τη δέσμευση αυτή, η κυβέρνηση – και παρά τη γενική διατύπωση του νόμου 4336/15 περί εξαίρεσης των ΒΑΕ από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας – φαίνεται ότι αρχίζει να «ξηλώνει το πουλόβερ» και για τα ΒΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει – έστω και συρρικνωμένο – για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα.

Να μην το επιτρέψουμε, να  αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να σκεφτούμε τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, να οργανώσουμε την απάντηση μας. Χωρίς αυταπάτες περί ισοδυνάμων μέτρων, χωρίς αποχή, με δράση και συμμετοχή μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΥ  ΘΙΓΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΗ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ  ΒΑΕ

ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015 &  ΩΡΑ 13:00  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ