Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΈξι ακόμα εργαζόμενοι απολύθηκαν από το αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Έξι ακόμα εργαζόμενοι απολύθηκαν από το αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Έξι ακόμα εργαζόμενοι (2 αρχαιολόγοι, 3 συντηρητές και 1 σχεδιάστρια) απολύθηκαν από το αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης και προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των ήδη απολυμένων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ανασκαφικές και τεχνικές εργασίες του έργου είναι «παγωμένες» από το Δεκέμβρη του 2014. Από το Μάη του 2015, το προσωπικό του αρχαιολογικού τμήματος έχει μπει σε καταχρηστική εκ περιτροπής εργασία (1 φορά την εβδομάδα) και εν συνεχεία σε υποχρεωτικές άδειες, εργασιακό καθεστώς που επιβλήθηκε μονομερώς από την κοινοπραξία.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, που κατέφυγαν σε επίσχεση εργασίας όντας απλήρωτοι για 2 1/2 μήνες και ορισμένοι που αρνήθηκαν να «συμμορφωθούν» με την προφορική εντολή για «υποχρεωτικές άδειες», απολύθηκαν εκδικητικά και τμηματικά τον Αύγουστο και τώρα τον Σεπτέμβρη, την ίδια ημέρα που η εταιρία βεβαίωνε ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει τις απολύσεις του προσωπικού ως παράνομες και καταχρηστικές. Ζητά την ουσιώδη και οριστική επίλυση των προβλημάτων του έργου, με στόχο την άμεση επανεκκίνησή του και την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ