Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

0
8
TEST
ippokraths-xamogelo-paidioy
Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα βρίσκεται το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του Παιδιού από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως και τη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.
Σύμφωνα με  Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου  «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  θα βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου και  θα δέχεται παιδιά  από 8 έως 12 ετών από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα .
«Με κυρίαρχο το μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΝΤΟΥ» συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της πρόληψης. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής με δράσεις δωρεάν εξετάσεων για όλες τις ηλικίες, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια μας είναι και  «ο Ιπποκράτης»  το κινητό πολυιατρείο από το «Χαμόγελο του παιδιού» καθώς και οι εθελοντές γιατροί που το στελεχώνουν  τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για το έργο που επιτελούν» δήλωσε   ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
Το Κινητό Πολυϊατρείο στελεχώνεται από παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο και θα πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.
«Με στόχο να θωρακίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία, να  προλάβουμε έγκαιρα και να θεραπεύσουμε άμεσα οτιδήποτε μπορεί να θέσει τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο, υποδεχόμαστετο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του Παιδιού στο Δήμο μας.  Σήμερα η ανάγκη για παροχή προληπτικής ιατρικής στα παιδιά είναι μεγαλύτερη από ποτέ .Ευχαριστούμε «Το Χαμόγελο του παιδιού» γιατί η  δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής  των παιδιών μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς.
Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς/ κηδεμόνες/ εκπαιδευτικούς και  θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Μαβίλη & Πυθαγόρα, Εύοσμος.