Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣε παράσταση διαμαρτυρίας προέβησαν οι απολυμένοι του ξενοδοχείου «Διακονία»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προέβησαν οι απολυμένοι του ξενοδοχείου «Διακονία»

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Διακονία», ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή στους χώρους του Διεθνούς Συνεδρίου για τη σχέση Επιστήμης και Θρησκείας, έκαναν το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτέμβρη οι απολυμένοι του ξενοδοχείου.

Οι απολύσεις έγιναν στις 30 Ιούνη και από τότε οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα με αίτημα την ανάκλησή τους, την καταβολή δεδουλευμένων, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τότε, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος ισχυρίζονταν ότι το ξενοδοχείο κλείνει γιατί δεν φέρνει τα αναμενόμενα κέρδη. Στην πραγματικότητα, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σχεδίαζε αλλαγή χρήσης της επιχείρησης ή λειτουργία σε συνεργασία με επιχειρηματίες, απαλλαγμένη από τους «ακριβούς» εργαζόμενους, που δεν δέχτηκαν αλλαγή συμβάσεων για να δουλεύουν με ψίχουλα.

Απόδειξη για τους σχεδιασμούς της Μητρόπολης αποτελεί η λειτουργία του ξενοδοχείου για επιστημονικά συνέδρια, από τις πρώτες κιόλας μέρες του Σεπτέμβρη. «Αδιευκρίνιστο», όμως, παραμένει με ποιους εργαζόμενους και με ποιες εργασιακές σχέσεις λειτουργεί η επιχείρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ