Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΠοινική δίωξη κατά του Σεπ Μπλάτερ, προέδρου της FIFA

Ποινική δίωξη κατά του Σεπ Μπλάτερ, προέδρου της FIFA

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα κατά του (απερχόμενου) προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με την υποψία εγκληματικής κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Καθώς η έρευνα για τη διαφθορά στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει διευρυνθεί, αντιπρόσωποι του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας.

«Επιπλέον, το OAG διεξήγαγε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έρευνα στο αρχηγείο της FIFA με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Έγινε έρευνα στο γραφείο του προέδρου της FIFA και κατασχέθηκαν δεδομένα».

Λίγη ώρα μετά την έρευνα που έγινε στο γραφείο του Σεπ Μπλάτερ, η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις ελβετικές αρχές, όπως κάνει από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς στους… κόλπους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

«Από τις 27 Μαΐου 2015, η FIFA βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το OAG και έχει συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματα που έγιναν για έγγραφα, δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας σε όλη τη διάρκεια της έρευνας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ