Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈκθεση ζωγραφικής «Εμβολιάζομαι και ζωγραφίζω» στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Έκθεση ζωγραφικής «Εμβολιάζομαι και ζωγραφίζω» στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

eyosmos-emboliazomai-zwgrafizw

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής γεμάτη από χρώματα, μηνύματα και όμορφα συνθήματα  διοργανώνει από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας.

Η έκθεση έχει τίτλο “Εμβολιάζομαι και ζωγραφίζω” και φιλοξενεί έργα με ζωγραφιές των παιδιών που φιλοτεχνήθηκαν  κατά τη διάρκεια εμβολιασμού τους στο Εμβολιαστικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Εύοσμου.  Πρόκειται για την ομώνυμη δράση που υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια και σαν στόχο έχει την εξοικείωση των παιδιών με τον εμβολιασμό και την κατανόηση της σπουδαιότητάς του στην υγεία.

Κατά τη διάρκεια της  έκθεσης θα προβάλλονται βίντεο για τον εμβολιασμό, ενώ οι Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου και του ΠΕΔΥ-ΜΥ Ευόσμου που θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να συζητούν και να απαντούν σε όσες απορίες υπάρχουν σχετικά με τα εμβόλια. Για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης θα παρουσιάζεται οπτικοποιημένο παραμύθι ενώ στον χώρο θα παρίσταται και ο Κοκκινομυτούλης, ο κούκλος/μασκότ  του αντιφυματικού εμβολιασμού.

Τα έργα της δράσης “Εμβολιάζομαι και ζωγραφίζω” θα φιλοξενούνται στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου ενώ οι παράλληλες δράσεις στην αίθουσα κινηματογράφου.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν την  πρωτότυπη αυτή διαδραστική έκθεση, η οποία αποτυπώνει τη ματιά και τη δημιουργική πνοή των μικρών παιδιών για τη διαδικασία του εμβολιασμού. Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΚΥΑΤ Ευόσμου που συμβάλλει στην εξοικείωση της παιδικής ηλικίας με τον εμβολιασμό και στην προώθηση του μηνύματος για τη χρησιμότητα και αναγκαιότητά του” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης έχει ως εξής:

Ημέρες και ώρες επίσκεψης:

Τρίτη 22/9 έως Παρασκευή 25/9    

09:00-13:00 και 17:00-20:00

Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

17.00 έως 20.00:
Προβολή βίντεο για τον εμβολιασμό και ελεύθερη συζήτηση.

Μαρία Βαμβακίδου Επισκέπτρια Υγείας  ΠΕΔΥ-ΜΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

17.00 έως 18.30: Προβολή βίντεο για τον εμβολιασμό και ελεύθερη συζήτηση.

18.30 έως 19.00:  Ανάγνωση του οπτικοποιημένου παραμυθιού «Ο Εμβολιούλης και το μυστικό της Φρουτοπίας» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκίτσα Ν. Μαρουλάκη.

Δάφνη Χαλκιά Επισκέπτρια Υγείας Κ.Υ.Α.Τ. Ευόσμου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

17.00 έως 20.00: Προβολή βίντεο για τον εμβολιασμό και ελεύθερη συζήτηση.

Δάφνη Χαλκιά Επισκέπτρια Υγείας Κ.Υ.Α.Τ. Ευόσμου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Μαβίλη & Πυθαγόρα, Εύοσμος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 558 505. E-mail:  ygeia@kordelio-evosmos.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ