Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΗ Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ

Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ

Η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, για 3η φορά στην ιστορία της, καθώς στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ 2015 νίκησε τη Λιθουανία με 80-63.

Παρά τις μεγάλες απουσίες που είχαν (δεν κατέβηκαν στη διοργάνωση Μαρκ Γκασόλ, Ιμπάκα, Ναβάρο και Ρούμπιο) και το γεγονός ότι στη φάση των ομίλων γνώρισαν 2 ήττες σε 5 παιχνίδια, οι «φούριας ρόχας» έδειξαν «μέταλλο» πρωταθλητή στα νοκ άουτ ματς, αποκλείοντας την Ελλάδα και τη Γαλλία και «καθαρίζοντας» σχετικά άνετα και τους Λιθουανούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος μετά τα ρεσιτάλ που έδωσε στον προημιτελικό με την Ελλάδα και στον ημιτελικό με τη Γαλλία, διέπρεψε και απέναντι στην Λιθουανία πετυχαίνοντας 25 πόντους και παίρνοντας 12 ριμπάουντ.

Από τους Λιθουανούς που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά «παραδόθηκαν» στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους και σαφώς έπαιξε ρόλο η κούραση που είχαν από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με τους Σέρβους, κορυφαίοι ήταν οι Καλνιέτις και Σεϊμπούτις που σημείωσαν από 13 πόντους ο καθένας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ