Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑTo «Πικ Νικ Urban Festival» από 26 έως 28 Αυγούστου στη Ρωμαϊκή...

To «Πικ Νικ Urban Festival» από 26 έως 28 Αυγούστου στη Ρωμαϊκή Αγορά

pik-nik-urban-festival

Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ρωμαϊκή Αγορά το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival.

Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, είναι μία πρωτοβουλία για την ανάδειξη της μυστικής ζωής των αρχαιολογικών χώρων που παραμένουν συνήθως αναξιοποίητοι και ξεχασμένοι μέσα στους αστικούς ιστούς των πόλεων.

Κλείνοντας το καλοκαίρι ένα μεγάλο πικ νικ, το οποίο συνοδεύουν συναυλίες και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο ειδικά διαμορφωμένο, υπαίθριο, θερινό σινεμά στήνεται για 3 μέρες. Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival προσκαλεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να βιώσουν με εναλλακτικό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, κάνοντας πικ νικ στο κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να ακούσουν ότι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η μουσική σκηνή της πόλης αλλά και να ζήσουν την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο υπαίθριο θερινό σινεμά.

Το φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και έχει παρουσιαστεί δύο φορές, το 2012 και το 2013. Το εισιτήριο για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.urbanpicnic.gr και www.facebook.com/PicNicUrbanFestival.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ