Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑυξημένη η συμμετοχή εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΘ

Αυξημένη η συμμετοχή εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΘ

thessalonikh-ekth2-27-noemvrh-2014

Αυξημένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε σχέση με προηγούμενες συγκεντρώσεις, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και παρά το ότι οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κήρυξαν την απεργία δεν έκαναν τίποτε άλλο για να την υπερασπίσουν, εκτός του να γεμίσουν με αφίσες την πόλη! Η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων ακόμα και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, δείχνει πως ο λαός έχει τη διάθεση να αντιδράσει και ν’ αντισταθεί στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά δεν έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που συνδικαλιστικά κηρύττουν απεργίες, τις οποίες δεν προπαγανδίζουν, την ίδια στιγμή που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Ικανοποιητική χαρακτήρισαν τη συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις οι πρόεδροι του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, όπου έφτασαν και οι διαδηλωτές που είχαν κάνει προσυγκέντρωση στην Καμάρα, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ξεχώρισαν τα πανό του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, των εκπαιδευτικών και των δικηγόρων, φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξέφρασαν συμπαράσταση με δικό τους μπλοκ στην πορεία, ενώ υπήρχε και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ