Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔιευθυντής σχολείου του δήμου μας σε ρόλο… ασφαλίτη!

Διευθυντής σχολείου του δήμου μας σε ρόλο… ασφαλίτη!

mathites-katalhpsh

Χθες το πρωί μαθητές, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, κατέλαβαν συμβολικά κάποια σχολεία του δήμου μας για μερικές ώρες και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πάρουν μέρος στην κεντρική κινητοποίηση. Η ενέργειά τους όμως να καταλάβουν το σχολείο, όπως και σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, βρήκε θερμόαιμους πολέμιους, οι οποίοι επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμα στη μόρφωση!

Κάποιοι γονείς και μάλιστα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ευτυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, πιάστηκαν στα χέρια με τους μαθητές, ενώ ένας αχαρακτήριστος διευθυντής σχολείου, παρότρυνε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να καλέσει την αστυνομία! Ριψάσπιδες, μόνιμοι απεργοσπάστες, βγαλμένοι από τρομερές εποχές επιχείρησαν, για μια ακόμη φορά, κάθετη εφόρμηση εναντίον της σωματικής και πνευματικής ακεραιότητας νεαρών μαθητών! Όσο για τον κυρ διευθυντή, φαίνεται πως έτσι αντιλαμβάνεται ο χωροφύλακας εκπαιδευτής, γιατί περί εκπαιδευτού πρόκειται, το έργο του! Βγαλμένος από τα πιο σκοτεινά χρόνια της Νεοελληνικής Ιστορίας, ο διευθυντής ασφαλίτης, παραδέχτηκε δημοσίως το ρόλο του, ως εκπαιδευτού χειραγωγημένων παιδιών με σκυμμένα κεφάλια, που θα προσκυνούν την «αγιοσύνη» και την «Αυτού Υψηλότητα Του» ως σχολικού διευθυντού ασφαλίτη, οργάνου του εκμεταλλευτικού κράτους σήμερα και του διευθυντή του επιχειρηματικού ομίλου του τάδε «μεγαλοκαρχαρία» που θα τους ξεζουμίζει αύριο!

Ανήμερα του θανάτου του Ανδρέα Κάλβου, ο χωροφύλακας διευθυντής του Γ΄Τάγματος, λοχαγός Σκαλούμπακας, θέλησε να θυμίσει και στους πιο δύσπιστους ότι εν έτη 2014 τα όργανα αυτού του κράτους, που θέλει καθημερινά τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να χειραγωγούν, να ταπεινώνουν και να ποδοπατούν συνειδήσεις και μάλιστα μικρών παιδιών! Τέτοια παιδιά θέλει ο λοχαγός διευθυντής, γιατί τέτοια παιδιά θέλει και το σύστημα που υπηρετεί! Ραγιάδες αυτούς! Ραγιάδες τα παιδιά τους! Ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών τους!

Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη και ο κυρ διευθυντής στο ρόλο του! Ευτυχώς υπήρξαν γονείς, πολλοί μάλιστα, των οποίων η συνείδηση δεν επέτρεψε ούτε την εξάπλωση των βιαιοπραγιών, αλλά ούτε και την «παιδαγωγική» παρέμβαση των ΜΑΤ (Οι άνδρες των ΜΑΤ ωχριούν βέβαια μπροστά στον χωροφύλακα διευθυντή λοχαγό Σκαλούμπακα)!

Θα καλούσαμε αυτόν τον αχαρακτήριστο διευθυντή που παριστάνει τον παιδαγωγό, εκτός του να δει για πρώτη φορά στη ζωή του την κινηματογραφική ταινία «άρωμα γυναίκας», να διαβάσει για πρώτη φορά στη ζωή του και να αναλογιστεί τους αθάνατους στίχους του Ανδρέα Κάλβου:

«Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι
βαρὺ τοῦ φόβου αἰσθάνονται,
ζυγὸν δουλείας, ἂς ἔχωσι·
θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην
ἡ ἐλευθερία. 5

β´.

Αὐτὴ (καὶ ὁ μῦθος κρύπτει
νοῦν ἀληθείας) ἐπτέρωσε
τὸν Ἴκαρον· καὶ ἂν ἔπεσεν
ὁ πτερωθεὶς κ᾿ ἐπνίγη
θαλασσωμένος· 10

γ´.

Ἀφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε,
καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος. –
Ἂν γένῃς σφάγιον ἄτιμον
ἑνὸς τυράννου, νόμιζε
φρικτὸν τὸν τάφον. 15»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ