Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού-Ευόσμου για την εκλογή των μελών της Οικονομικής...

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού-Ευόσμου για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής

laikh-syspeirwsh-logo

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση για τις διαδικασίες εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου:

“Θέλει ο Σωτηράκης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει, γιατί όταν τα έργα μιλούν τα λόγια κωφεύουν…

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον νόμο, λαμβάνουν χώρα οι δημαιρεσίες. Η εκλογή, δηλαδή, του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και των εκπροσώπων του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και αυτή είχε το παρασκήνιο της. Η Οικονομική Επιτροπή, η σημαντικότερη, αποτελείται από 6 συμβούλους της Διοίκησης και 3 αναπληρωματικούς και από 3 συμβούλους της αντιπολίτευσης και 2 αναπληρωματικούς. Διοίκηση και αντιπολίτευση με ξεχωριστές διαδικασίες προτείνουν ονόματα για τον αριθμό των συμβούλων που τους αναλογεί. Η αντιπολίτευση του δήμου στην οποίαν εκλέχτηκαν πέντε παρατάξεις εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη επιτροπή από 5 συμβούλους. με τον Ε. Λαφαζανίδη να έχει 8 συμβούλους, τον Κ. Σωτηράκη 5 συμβούλους, τον Α. Βασιλειάδη 2 συμβούλους , τον Λ. Ναθαναηλίδη 2 συμβούλους και τον Θ. Παπαδόπουλο 1 σύμβουλο. Ο κ. Σωτηράκης παρασκηνιακά δήλωνε ότι συμφωνεί στην εκπροσώπηση όσων γίνεται περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή. Οι παρατάξεις των κ. Βασιλειάδη και Παπαδόπουλου δεν πρότειναν δικό τους υποψήφιο και στήριξαν την υποψηφιότητα του Λ. Ναθαναηλίδη (ΚΚΕ). Έτσι ουσιαστικά ζητούσαν να εκπροσωπηθούν στην Οικονομική Επιτροπή 3 παρατάξεις για 5 θέσεις συμβούλων. Η παράταξη όμως του κ. Λαφαζανίδη είχε άλλη άποψη. Ήθελε 3 από στους 5, χωρίς να υπάρχει καμιά διάθεση συνεργασίας. Στην πραγματικότητα δεν είχε την δυνατότητα να επιβάλει καμία άποψη αφού διαθέτει μόνο τους 8 από τους 18 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Με αυτή την λογική έγινε πρόταση από την Λαϊκή Συσπείρωση, αφού η παράταξη του Κ. Σωτηράκη κόπτονταν για την δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα, να επιβληθούν δια της πλειοψηφίας. Όμως όπως στη ζωή έτσι κι εδώ, κάθε στιγμή βρίσκεσαι σε σταυροδρόμι. Πρέπει να αποφασίσεις πιο δρόμο θα πάρεις. Έτσι αφού διαβουλεύτηκε η παράταξη του κ. Σωτηράκη, κατέληξε να στηρίξει τον κ. Λαφαζανίδη και να μοιραστούν οι δυο τους τις 5 θέσεις με τις οποίες εκπροσωπείται η αντιπολίτευση στην Οικονομική Επιτροπή και μαζί με αυτές και την θέση που του αξίζει, γιατί όταν τα έργα μιλούν τα λόγια κωφεύουν.

Μετά την εν λόγω συναλλαγή η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από την Διοίκηση την αποστολή πρόσκλησης και εισηγήσεων σε όλους τους επικεφαλής για να μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής. Η Διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα και θα κριθεί για την υλοποίηση του στο άμεσο μέλλον”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ