Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠΑΙΔΕΙΑΔέκα νέα ολοήμερα σχολεία απέκτησαν Κορδελιό και Εύοσμος

Δέκα νέα ολοήμερα σχολεία απέκτησαν Κορδελιό και Εύοσμος

Δέκα ακόμη Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία – τα 1ο, 2ο, 3ο, 6ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου Κορδελιού και τα 4ο, 5ο, 6ο, 8ο 15ο & 16ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – εντάχθηκαν και από τη νέα χρονιά θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο Ολοημέρων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν ήδη από την περσινή σχολική χρονιά 3 σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου (τα 8ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου Κορδελιού και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου), έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Τα Ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) λειτουργούν από το 2010-11 και στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου.

Το Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) αποτελεί ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στις ιδέες, στη γνώση και στο μέλλον, ψηφιακό, καινοτόμο, για μαθητές που είναι η επένδυση του μέλλοντος.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων αναμορφώνεται μέσω του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), το οποίο επικεντρώνεται στα παρακάτω σημεία:

Το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14.00 μ.μ. με παράλληλη αύξηση των διδακτικών ωρών και εισαγωγή νέων μαθημάτων, ενώ στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (7.00 π.μ. – 8.00 μ.μ. και 14.00 μ.μ. – 16.15 μ.μ.) υπάρχουν μόνο μαθήματα επιλογής και όχι υποχρεωτικά.

Εισαγωγή των Αγγλικών στις Α΄ και Β΄ τάξεις και αύξηση των ωρών διδασκαλίας στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού.

Εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής σε όλες τις τάξεις υποχρεωτικού ωραρίου του δημοτικού.

Αύξηση των διδακτικών ωρών της Αισθητικής Αγωγής και Εισαγωγή της Θεατρικής Αγωγής στο υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις τάξεις.

Εισαγωγή του θεσμού της φιλαναγνωσίας στο πλαίσιο του γλωσσικού μαθήματος.

Αύξηση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Ανανέωση των μεθόδων διδασκαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ