Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣυναντήθηκαν Σούλας και Μανδαλιανός για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020;

Συναντήθηκαν Σούλας και Μανδαλιανός για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020;

Το αν θα συνεργαστούν οι παρατάξεις Σούλα και Μανδαλιανού είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του δήμου. Αυτό όμως που απασχολεί τους κατοίκους του δήμου περισσότερο είναι αν συναντήθηκαν οι κύριοι Σούλας και Μανδαλιανός, απερχόμενος και νέος δήμαρχος αντίστοιχα, προκειμένου να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό του 2020.

Ο προϋπολογισμός του 2020 πρέπει να καταρτιστεί με βάση τις προτεραιότητες του νέου δημάρχου και της παράταξής του, διότι δεν γίνεται ο κύριος Μανδαλιανός να διοικήσει με βάση έναν προϋπολογισμό που έχει τις προτεραιότητες του κυρίου Σούλα, ο οποίος θα είναι δήμαρχος μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός του 2020 πρέπει να καταρτιστεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Δύο ερωτήματα υπάρχουν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το πρώτο είναι αν ο κύριος Σούλας κάλεσε τον κύριο Μανδαλιανό για να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2020 με βάση τις προτεραιότητες του νέου δημάρχου, όπως είναι το σωστό και το λογικό. Εάν ο κύριος Σούλας δεν έκανε τέτοιο πράγμα, σημαίνει πως θέλει να «βάλει τρικλοποδιά» στον κύριο Μανδαλιανό καταθέτοντας έναν προϋπολογισμό άσχετο με τις προτεραιότητες του νέου δημάρχου. Εάν όμως ο κύριος Σούλας κάλεσε τον κύριο Μανδαλιανό να συναντηθούνε για τον προϋπολογισμό και ο κύριος Μανδαλιανός δεν πήγε, τότε το ερώτημα είναι γιατί δεν πήγε. Γιατί αν ο κύριος Σούλας κάλεσε τον κύριο Μανδαλιανό να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό του 2020 και ο κύριος Μανδαλιανός δεν πήγε, σημαίνει ότι θα χαθεί ένας χρόνος διοίκησης αφού ο κύριος Μανδαλιανός θα μπορεί να ισχυριστεί, πράγμα σύνηθες για τους νέους δημάρχους του παρελθόντος, ότι διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό που δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμά του. Θα περάσει δηλαδή ένας χρόνος χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο, θα περάσει δηλαδή ένας χρόνος σε βάρος των δημοτών.

Επιβάλλεται λοιπόν ο κύριος Σούλας να καλέσει τον κύριο Μανδαλιανό για να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό του 2020 και ο κύριος Μανδαλιανός επιβάλλεται να ανταποκριθεί.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ