Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη, απέναντι και στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα 200 από τους 280 εργαζόμενους. Παράλληλα με εξώδικα που στέλνει μέσω των θυγατρικών της, «ΕΡΛΙΚΟΝ» και «ΑΕΙΦΟΡΟΣ», απειλεί τα μέλη της διοίκησης του σωματείου ότι θα κινήσει διαδικασίες εναντίον τους, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από την «παρεμπόδιση λειτουργίας της πύλης του εργοστασίου».

Κόντρα στις εργοδοτικές πιέσεις, οι εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι, καθώς στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τόσο οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όσο και οι συνάδελφοί τους που παραμένουν στην εργασία, όμως συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που προκηρύσσει το σωματείο τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά οι ταξικές δυνάμεις, μέρα και νύχτα, σε κάθε βήμα του αγώνα τους, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» τα χρόνια της κρίσης υπέστησαν μειώσεις που ξεπερνούν το 35% – 40% των αποδοχών τους. Η εργοδοσία, ενώ έχει περάσει σε κερδοφορία τα τελευταία δύο χρόνια, αρνείται να δώσει αυξήσεις που να ικανοποιούν τις διεκδικήσεις τους. Αντίθετα, προκειμένου να πιέσει οικονομικά τους εργαζόμενους και να σπάσει την αγωνιστική τους διάθεση, τους έβγαλε σε διαθεσιμότητα διάρκειας δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ