Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤην απουσία σχολικών τροχονόμων στα σχολεία καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς

Την απουσία σχολικών τροχονόμων στα σχολεία καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς

Την απουσία σχολικών τροχονόμων στα σχολεία καταγγέλλει η Ένωση Γονέων των μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να τοποθετούνται στα σχολεία από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους και βέβαια να προσληφθούν κανονικά με μόνιμη σύμβαση εργασίας και να μην αμείβονται με ψίχουλα.

Οι υπεύθυνοι του δήμου μας λένε ότι οι τροχονόμοι θα τοποθετηθούν το Νοέμβριο γιατί τότε θα υπάρχει το κονδύλι για την πρόσληψή τους, αν υπάρχει. Και μέχρι τότε; Θα αρκεστούμε σε ευχολόγια να μη συμβεί το κακό; Ή μήπως να αναλάβουμε οι ίδιοι οι γονείς την ευθύνη να γεφυρώσουμε το κενό μέχρι το Νοέμβριο, όπως προτείνουν και προτρέπουν κάποιοι διευθυντές σχολείων;

Εμείς θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθεί κανένας γονιός να παίξει το ρόλο του τροχονόμου ούτε μια μέρα, αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη ευθύνη.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια.

Η ασφάλεια των παιδιών μας κατά τη μετάβαση και την αποχώρηση από το σχολείο είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν την διαπραγματευόμαστε ούτε για μία μέρα».

Παράλληλα η Ένωση στηλιτεύει το πρόβλημα των τραπεζοκόμων της σίτισης στα ολοήμερα σχολεία. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Απαιτούμε να γίνει άμεσα πρόσληψη τραπεζοκόμων από τους δήμους με την ίδια διαδικασία που ορίζεται για τους σχολικούς τροχονόμους.

Καλούμε τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων να συζητήσουν το θέμα στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας διότι δυστυχώς δεν είναι όλοι ενήμεροι.

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμαριάς θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να πιέσουμε για την οριστική διευθέτηση του θέματος των τραπεζοκόμων και σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ανάγκη την στήριξη όλων των γονέων.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, τα μέλη των ΔΣ να έρθουν σε επικοινωνία με την Ένωση Γονέων για να δούμε με ποιες ενέργειες θα προωθήσουμε τα συγκεκριμένα αιτήματά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ