Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της «Παναγίας Κρεμαστής»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της «Παναγίας Κρεμαστής»

panagia-kremasth-xoros-2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 του Δεκέμβρη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»! Στο κατάμεστο κοσμικό κέντρο «Konstantinos exclusive» εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ εξαιρετική παρουσία έκανε και η χορωδία. Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι με τον Στέλιο Χαλκίδη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδώρα Κερογλίδου στην τοποθέτησή της είπε τα εξής:

«Φίλοι και φίλες,

εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», του παλαιότερου πολιτιστικού συλλόγου του Ευόσμου σας καλωσορίζω στο σημερινό μας ετήσιο χορό.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που ανέλαβε τον Απρίλη του 2016 την διοίκηση του Συλλόγου, προχώρησε σε μία σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου να αναβαθμίσει την παρουσία του Συλλόγου όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο καθιστώντας τον πόλο έλξης για όσους, μικρούς και μεγάλους, θέλουν να ασχοληθούν με την ποντιακή παράδοση κι όχι μόνο.

Στους λίγους μήνες της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διοργανώθηκε μία μεγάλης εμβέλειας εκδήλωση για την γενοκτονία των προγόνων μας η οποία ξέφευγε από τα υπάρχοντα στερεότυπα και η οποία έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που ώθησε τον Ποντιακό Σύλλογο της Νυρεμβέργης να αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή στο Σύλλογό μας.

Ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι πήρε μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου Καρπενησίου προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη και δέχθηκε τα προσωπικά συγχαρητήρια του δημάρχου και του αντιδημάρχου παιδείας του Καρπενησίου. Η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε το χορευτικό του συλλόγου μας στην πλατεία του Καρπενησίου άφησε στους Καρπενησιώτες τις καλύτερες εντυπώσεις και άνοιξε τον δρόμο για τέτοιου είδους παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας που δεν υπάρχει ποντιακό στοιχείο ή είναι ελάχιστο.

Ο Σύλλογός μας εκτός από τα χορευτικά τμήματα και τη χορωδία, προχώρησε στην καλύτερη οργάνωση της δανειστικής βιβλιοθήκης του, την οποία φιλοδοξεί να εμπλουτίσει με όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Το τμήμα της βιβλιοθήκης έχει ξεκινήσει ήδη προβολές ταινιών που γίνονται στο χώρο του συλλόγου, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει και σε βιβλιοπαρουσιάσεις.

Στα σχέδια του Συλλόγου μας είναι η άμεση λειτουργία τμήματος εκμάθησης της ποντιακής γλώσσας, καθώς και η διοργάνωση ενός συνεδρίου Πανελλήνιας εμβέλειας για την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας προσδοκά στην βοήθεια σας προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια που έχει θέσει.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας στον ετήσιο χορό μας και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ