Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΑπέσπασαν δέσμευση οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ για παράταση των συμβάσεων

Απέσπασαν δέσμευση οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ για παράταση των συμβάσεων

 

ota-symbasioyxoi-dhmotikoi-ypallhloi

Συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας παράταση των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, δεσμεύτηκε να αλλάξει η τροπολογία και να παραταθεί η σύμβαση, για όλους και για όλες τις ειδικότητες, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2017, εκτός από τους διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

Μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Αφού σημείωσε ότι «ο αγώνας μας έφερε αποτελέσματα», υπογράμμισε ότι το Συνδικάτο δεν συμφωνεί για την εξαίρεση των διμηνιτών και  «θα πολεμήσουμε να παραταθούν οι συμβάσεις και αυτών των ανθρώπων».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα «Πάρτε πίσω την τροπολογία, εμείς δεν παζαρεύουμε τη μόνιμη εργασία».

Στην κινητοποίηση διαβάστηκε χαιρετισμός εργαζομένων από το Δήμο Ρεθύμνου, στον οποίο τόνιζαν ότι στόχος του αγώνα «δεν είναι άλλος από το να διεκδικήσουμε αυτό που κάθε άνθρωπος χρειάζεται για να επιβιώσει. Το μεροκάματο. Βασικό μας αίτημα είναι η σταθερή και μόνιμη εργασία».

Ακόμα χαιρέτισαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ζωγράφου.

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το ΚΚΕ παλεύει διαχρονικά για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους. (…) Στις 6 Οκτώβρη κατέθεσε τροπολογία που λέει ότι μέχρι 31/12/2017 παρατείνονται οι συμβάσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και την 1/1/2018 μετατρέπονται όλες οι συμβάσεις σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με όλα τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Εδώ θα αναμετρηθούμε ποιος είναι με ποιον. (…) Εκείνο που θα κρίνει πραγματικά τη δουλειά με αξιοπρεπή δικαιώματα θα είναι ο δικός σας αγώνας».

Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

«Ο αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα» επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη τροπολογία που κατατέθηκε από το συγκεκριμένο υπουργείο και επί της ουσίας προχωρούσε στην απόλυση όλων των εργαζομένων με 2μηνες συμβάσεις και για δε τους υπόλοιπους εργαζόμενους πέταγε το μπαλάκι στους δημάρχους για το ποιους και πόσους θα κρατήσει ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. (Ήδη κάποιοι δήμαρχοι προετοίμαζαν τους συναδέλφους για απόλυση).

Ύστερα από την πίεση μας και τον αγώνα μας αποσπάσαμε δέσμευση έτσι ώστε αυτοδικαίως να παραταθούν οι συμβάσεις όλες μέχρι το τέλος του 2017 και των 2μηνιτών. Εκτός από τους 2μηνίτες που προσελήφθηκαν το 2016. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και για αυτούς τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, σήμερα είχαμε μια νίκη, όμως δεν εφησυχάζουμε. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Και την προηγούμενη φορά είχε πει η κυβέρνηση ότι αποσύρει την τροπολογία, αλλά την ξαναέφερε πολύ χειρότερη. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Κανένας εργαζόμενος, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι ανοργάνωτος. Συμμετέχουμε μαζικά στα σωματεία μας, στις Επιτροπές Αγώνα, στις συλλογικές διαδικασίες. Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική μονιμοποίησή μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 17 του Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ