Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓια τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε οι πολίτες σύμφωνα με τον Κλεάνθη...

Για τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε οι πολίτες σύμφωνα με τον Κλεάνθη Μανδαλιανό

Σε συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στον 96,5 fm stereo της Χαλκίδας και στην εκπομπή «Μαζί το πρωί» είπε ότι η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται στο ότι προηγήθηκε το καλοκαίρι όπου ο κόσμος χαλάρωσε και πήγε στις παραλίες, πήγε στα μπαράκια, ήρθε σε κοντινή επαφή, διασκέδασε και ήταν έξω μέχρι αργά. Υπήρχε μια μετάδοση γι’ αυτούς τους λόγους. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου συνέχισε λέγοντας ότι δυστυχώς δεν πήραμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και φερθήκαμε επιπόλαια γι’ αυτό εξαπλώθηκε το κακό. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός έκλεισε το κεφάλαιο των ευθυνών για την διασπορά του κορωνοϊού λέγοντας ότι δεν μπορείς τον κόσμο να τον κλείσεις σε ένα κλουβί γιατί εκ φύσεως ο άνθρωπος είναι εξωστρεφής, αλλά δεν δείξαμε την πρέπουσα προσοχή γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να υποστούμε τις συνέπειες.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ιατρός παθολόγος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, φόρτωσε τις ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στους πολίτες χωρίς να πει ούτε μια κουβέντα για το ασύδοτο άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία ο κόσμος στοιβάζεται σαν τις σαρδέλες. Οι εικόνες του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης είναι μόνιμο φαινόμενο και προφανώς ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τις γνωρίζει. Επέλεξε όμως να χρεώσει τη διασπορά του κορωνοϊού στο συνωστισμό των καφετεριών και των μπαρ, αλλά ξέχασε να μιλήσει για τον καθημερινό απαράδεκτο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τις ευθύνες της πολιτείας.

Όταν ένας δήμαρχος και μάλιστα του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος, φορτώνει όλες τις ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στους πολίτες, πώς θα απαιτήσει, ως έχει καθήκον, από την πολιτεία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας; Πώς θα απαιτήσει από την πολιτεία να αυξήσει τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς, να μειώσει τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, να στελεχώσει και να εξοπλίσει το Κέντρο Υγείας Ευόσμου για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός; Όταν κάποιος φορτώνει τις ευθύνες για τη μετάδοση του covid-19 στους πολίτες, το μόνο που έχει να ζητήσει από την πολιτεία είναι δυστυχώς μέτρα απαγορεύσεων και καταστολής.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ