Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου μαζεύουν χρήματα για το γυμναστήριο του...

Τα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου μαζεύουν χρήματα για το γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου…

Τα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου μόλις είδαν στην τηλεόραση το ρεπορτάζ για τα χάλια του γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, στο οποίο όταν βρέχει τρέχουν νερά και για να προσεγγιστεί χρειάζεται βάρκα, ευαισθητοποιήθηκαν και άρχισαν αμέσως τη συλλογή χρημάτων προκειμένου να φτιαχτεί. Η ευαισθητοποίησή τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν έμαθαν πως στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε διαδρόμους, σε kibo, σε υπόγεια, δίπλα σε λέβητες και καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να μαζευτούν ακόμα περισσότερα χρήματα ώστε να φτιαχτούν τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Κώστας Καρακώστας

ΥΓ. Το παραπάνω κείμενο γεννήθηκε αυθόρμητα στην ανάγνωση της είδησης συλλογής σχολικών ειδών για τα σχολεία της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός υποκαθιστά την Ελληνική πολιτεία, η οποία κανονικά πρέπει να πληρώνει και για τα Ελληνικά σχολεία και για τα σχολεία της Ελληνικής μειονότητας στο εξωτερικό. Εντός Ελλάδας δηλαδή οι Σύλλογοι Γονέων, αντί του κράτους, θα βάφουν τα σχολεία και θα παρέχουν σ’ αυτά υλικά για τη λειτουργία τους και οι ίδιοι θα μαζεύουν χρήματα για τα σχολεία της Ελληνικής μειονότητας στο εξωτερικό. Πάρα πολύ ωραία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ