Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΝΕΑΗ Ομοσπονδία Γονέων καλεί στο νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί στο νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που γεννάει Τέμπη για την ζωή μας

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει και σας καλεί στο νέο συλλαλητήριο για να φωνάξουμε “όχι άλλα Τέμπη¨

Η συγκλονιστική Γενική Απεργία στις 28 Φλεβάρη δείχνει τη μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού. Εκατομμύρια εργαζομένων, νεολαίας, επαγγελματιών , βούλιαξε σε όλη την χώρα τους χώρους των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Η ανεπανάληπτη συμμετοχή που έκανε όλη τη Θεσσαλονίκη μια απέραντη διαδήλωση ,μόνο δύναμη και ελπίδα μπορεί να γεμίζει τον λαό της πόλης!

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους βγήκαμε στους δρόμους και βροντοφωνάξαμε ότι “το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί”, ότι στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” η απάντηση είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης. Με τις ζωές μας, με το μέλλον που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, για μια ζωή χωρίς τις αιτίες που γεννούν τα καθημερινά Τέμπη που σμπαραλιάζουν τα όνειρά τους.

Επιστράτευσαν τους γνωστούς αγνώστους για να στήσουν επεισόδια, για να εξαπολύσουν ένα όργιο τρομοκρατίας, να δημιουργήσουν μια συνθήκη βολική που να μην επιτρέπει να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε το μέλλον των παιδιών μας. Δεν τα κατάφεραν!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε:

Να αποδοθεί δικαιοσύνη! Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι!

Να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ταυτόχρονα: την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία, στις μεταφορές τους, να έχουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ένα σχολείο που να μορφώνει χωρίς να εξοντώνει

Το λαϊκό μήνυμά της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη είναι σαφές

Κλιμάκωση του αγώνα. Μέχρι το τέλος, απέναντι στην πολιτική και το σύστημα που εγκληματούν απέναντι στη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.

Όταν ο λαός βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, μεγαλούργησε.

Οι στιγμές που ζούμε, με την καθολική κινητοποίηση του λαού είναι συγκλονιστικές.

Με πείσμα, αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη ορμή, οργανωμένα και μαζικά μπορεί οι μέρες να γίνουν συναρπαστικές.

Η Ομοσπονδία καλεί Συλλόγους, Ενώσεις, γονείς, εκπαιδευτικούς μαθητές να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 19:00.

Οξυγόνο είναι ο αγώνας μας για να κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα!»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ