Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε τους ήρωες του 1940

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε τους ήρωες του 1940

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας η μαθητιώσα νεολαία και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρήλασαν και τίμησαν τους ήρωες του Έπους του 1940. Όσους πολέμησαν γενναία και έχυσαν το αίμα τους ενάντια στις επιβουλές των φασιστών του άξονα.

Εκδηλώσεις τιμής έγιναν και στις δύο δημοτικές ενότητες, αυτήν του Ευόσμου και εκείνη του Ελευθερίου – Κορδελιού. Περιελάμβαναν παρελάσεις, επιμνημόσυνες δεήσεις, κατάθεση στεφάνων και δοξολογίες.

Το Ελευθέριο – Κορδελιό στο επίκεντρο

Το Ελευθέριο – Κορδελιό βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και άλλων επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Νωρίς το πρωί έγινε έπαρση σημαίας στην πλατεία Σκρα και ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού, Ευαγγελία Γάκη και Ευμορφία Σαβλίδου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Παύλου Μελά, στην πλατεία Σκρα, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων. Κατέθεσαν ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σύμινα Καλού, η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δουμπάρατζης, ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τα νιάτα του τόπου κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων παρευρισκομένων.

Εκδηλώσεις τιμής και στον Εύοσμο

Στον Εύοσμο οι εκδηλώσεις τιμής ξεκίνησαν με την έπαρση σημαίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και στο κτίριο του δημαρχείου. Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ενώ η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο ηρώο της κεντρικής πλατείας. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Ηλιάνα Τσουλχά και η κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργο Μαξούρα, ως εκπρόσωπο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, τον εκπρόσωπο της Νίκης, Εμμανουήλ Τσατίρη, τον εκπρόσωπο των στρατιωτικών, Βασίλη Γιαχουντίδη, τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος, Σάββα Τσολάκη, τους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κορδελιού – Ευόσμου, Θεόδωρο Κατσούκα και Σάββα Ξενιτόπουλο αντίστοιχα, προσκόπους, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μαθητές και γονείς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων και μελών πολιτιστικών συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

«Καμαρώσαμε τα νιάτα του τόπου μας, που παρήλασαν με περηφάνια και παράστημα και απέδωσαν τιμή στους ήρωες του 1940. Εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και έκαναν όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στη γενναιότητά τους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ