Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι περίεργοι που χοροπηδάνε γύρω από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Οι περίεργοι που χοροπηδάνε γύρω από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έχει μαζέψει γύρω του διάφορους περίεργους αυλικούς, παρατρεχάμενους, ίσως και αυτόβουλους ακολούθους.

Το τι εξυπηρετεί ο καθένας από αυτούς είναι άγνωστον, αφού οι περισσότεροι, για να μην τους τσουβαλιάσουμε όλους, δεν φαίνεται να εξυπηρετούν απολύτως τίποτα.

Άλλοι έχουν τα χέρια στις τσέπες, άλλοι τα έχουν έξω από τις τσέπες για να ανταλλάσσουν χειραψίες και για να χειροκροτούν, άλλοι κρατάνε κάτι στα χέρια τους κι άλλοι δεν κρατάνε τίποτα.

Χοροπηδάνε γύρω του, κυρίως σε επίσημες εκδηλώσεις, για να δει ο κόσμος ότι βρίσκονται στην ομήγυρη του δημάρχου. Όποιος αντικαταστήσει τη λέξη ομήγυρη με τη λέξη κουστωδία, είναι απλά κακόψυχος και κακεντρεχής.

Ένας τέτοιος περίεργος, που τώρα τελευταία παραβόσκει γύρω από τον δήμαρχο, στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της στρατιωτικής μουσικής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», απευθύνθηκε σε ένστολο που παραβρισκόταν στο γεγονός αποκαλώντας τον «κύριε ανθυπολοχαγέ». Ο άνθρωπος είδε τρία άστρα και φλόγα στη στολή και κατάλαβε ότι απευθύνεται σε ανθυπολοχαγό.

Στην αρχή μερικοί ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, αλλά γρήγορα συνήλθαν, αφού κατάλαβαν πως δεν είναι και τόσο αφύσικο ο συγκεκριμένος να υποβιβάσει τον συνταγματάρχη σε ανθυπολοχαγό. Σίγουρα όμως, εάν τον ρωτήσει κάποιος για τη στρατιωτική του θητεία, θα έχει να διηγηθεί πολλές ηρωικές, αξιομνημόνευτες και αξιομακάριστες πράξεις του. Κύριε ελέησον.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ