Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαβάσεις με διαγράμμιση σε σχήμα μολυβιών έξω από τα σχολεία του δήμου...

Διαβάσεις με διαγράμμιση σε σχήμα μολυβιών έξω από τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ξεκίνησε στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου η διαμόρφωση διαβάσεων πεζών με διαγράμμιση σε σχήμα μολυβιών μπροστά σε όλα τα σχολεία του δήμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ωραία εικόνα στους μαθητές, αλλά και για να αντιληφθούν οι οδηγοί ότι τη συγκεκριμένη διάβαση τη χρησιμοποιούν μαθητές. Όπως μας είπε ο Θόδωρος Κατσούκας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καθημερινότητας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, εάν τις υπόλοιπες διαβάσεις πρέπει να τις σεβόμαστε μία φορά, τις διαβάσεις μπροστά στα σχολεία πρέπει να τις σεβόμαστε δέκα.

Η πρώτη τέτοια διάβαση έγινε στην οδό Σκρα στο Ελευθέριο Κορδελιό. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε κατασκευάσει άλλη μία διάβαση. Όπως καταλαβαίνετε, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θέλει να δώσουμε βάση στη λεπτομέρεια. Χρησιμοποιούμε τρία διαφορετικά χρώματα που κι αυτό από μόνο του επιμηκύνει το χρόνο χάραξης των διαβάσεων. Ο στόχος μας είναι έως το τέλος της σχολικής χρονιάς να έχουμε τέτοιες διαβάσεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία», τόνισε ο Θόδωρος Κατσούκας και πρόσθεσε τα εξής:

«Επίσης για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ένα καινούργιο υλικό (αντιγκράφιτι), το οποίο είναι ανθεκτικό για δύο μέχρι τρία χρόνια και καθαρίζεται εύκολα μόνο με πλύσιμο από τα σημάδια που αφήνουν τα ελαστικά των αυτοκινήτων ή από βανδαλισμούς, που ελπίζουμε ότι δεν θα γίνουν. Θα δούμε το αποτέλεσμα και αν είναι το επιθυμητό, θα χρησιμοποιήσουμε αμέσως αυτό το καινούριο υλικό αντιγκράφιτι σε όλα τα μνημεία, σε όλους τους τοίχους των σχολείων και σε όλα τα υπόλοιπα που βανδαλίζονται με μπογιές».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ