Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝτρέπομαι για λογαριασμό των κυρίων Αλεξανδρίδη και Κεραμιδά

Ντρέπομαι για λογαριασμό των κυρίων Αλεξανδρίδη και Κεραμιδά

Του Γιάννη Καμαρινού

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Δημήτρης Κεραμιδάς, φίμωσαν για άλλη μια φορά τους δημοτικούς συμβούλους, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 23ης Οκτωβρίου 2024.

Οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Κεραμιδάς για μία ακόμα φορά δεν επέτρεψαν στους δημοτικούς συμβούλους να ρωτήσουν και να τοποθετηθούν για τρέχοντα σπουδαία ζητήματα του δήμου, επικαλούμενοι το γεγονός ότι πλέον υπάρχει λογοδοσία της διοίκησης ανά δύο μήνες.

Η λογοδοσία είναι μια πολύ «στενή» διαδικασία, καθόλου πιεστική για τη διοίκηση, αφού τίθεται το ερώτημα εγγράφως και προκαταβολικά, απαντάει ο δήμαρχος και κλείνει το θέμα. Η λογοδοσία δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων, όπου ο ερωτών μπορεί να επανέλθει, επειδή δεν έλαβε απάντηση.

Επιπλέον, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Κεραμιδάς ενημέρωσε πως έκανε ερώτηση στο υπουργείο για τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων και περιμένει απάντηση, γιατί οι κύριοι Κεραμιδάς και Αλεξανδρίδης θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο.

Δηλαδή, εάν ο νόμος καταργήσει και τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων και τη λογοδοσία, οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Κεραμιδάς θα τον εφαρμόσουν; Δηλαδή θα στερήσουν από την αντιπολίτευση κάθε δικαίωμα να ρωτάει και να τοποθετείται; Δηλαδή οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Κεραμιδάς, όταν ήταν εκλεγμένοι με την παράταξη της οποίας ήμουν επικεφαλής, φώναζαν γιατί ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Γιώργος Ρούμελης, προσπαθούσε να θέσει όσο πιο αραιά μπορούσε διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων, επειδή ο νόμος επέβαλε τη διαδικασία; Δεν φώναζαν γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας να ρωτάει και να τοποθετείται η αντιπολίτευση;

Το θέμα δεν είναι τυπικό. Είναι ουσιαστικό. Ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν θέλει να ρωτάει η αντιπολίτευση, γιατί πλέον δεν έχει απαντήσεις να δώσει, γιατί πλέον έχει ξεφύγει εντελώς και αντί να κάνει τον δήμο Πρωταγωνιστή, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, πέφτει σε ένα σωρό ατοπήματα. Δυστυχώς ο κύριος Κεραμιδάς «κάνει πλάτες» στον δήμαρχο σ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση και ζητούσαμε διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων, δεν το κάναμε γιατί το επέβαλε ο νόμος. Το κάναμε γιατί είναι δημοκρατικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Η στάση των κυρίων Αλεξανδρίδη και Κεραμιδά για τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων είναι βαθιά αντιδημοκρατική, είναι στάση που θέλει να μην βγαίνουν στο φως όσα γίνονται.

Αφού δεν ντρέπονται οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Κεραμιδάς γι’ αυτή τους τη στάση, ντρέπομαι εγώ για λογαριασμό τους. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα συμβάλω κι εγώ με τον τρόπο μου για να γίνει ο ένας δήμαρχος και ο άλλος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριφέρονται έτσι.

Όσο γι’ αυτά που είπε ο δήμαρχος περί γελοίων που συσχέτισαν τα Ανταποδοτικά Τέλη με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, θα επανέλθω πολύ σύντομα.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ