Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛύση στο πρόβλημα με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία στο Δήμο Κορδελιού...

Λύση στο πρόβλημα με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα με την πρόσληψη όσων ατόμων με αναπηρία εργάζονταν στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΚΕ) δίνει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Βάσει της τροπολογίας, η οποία αποτελούσε δίκαιο αίτημα τόσο των εργαζομένων, όσο και του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, προσλαμβάνονται σε θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όσα άτομα με αναπηρία εργάζονταν με βάση πρόγραμμα της ΔΥΠΑ έως 31 Δεκεμβρίου 2023 σε λυθείσες επιχειρήσεις Δήμων. Μεταξύ αυτών και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού – Ευόσμου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετώπισαν πολλοί Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, «ανακουφίζοντας» τους εργαζόμενους με αναπηρία και τις οικογένειές τους που αγωνιούσαν το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά τις υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν σημαντικές και πάγιες ανάγκες του Δήμου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εσωτερικών και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να λυθεί ένα μείζον ζήτημα για το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Η πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου των εργαζομένων μας με αναπηρία αποτέλεσε πάγιο αίτημά μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση, με τη στήριξη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέραν των κοινωνικών προεκτάσεων που έχει αυτή η εξέλιξη, αξίζει να τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου μας και η παραμονή τους ενισχύει σημαντικά τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ