Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧωρίς σοβαρό λόγο η παραίτηση Βόγγαλη λέει ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Χωρίς σοβαρό λόγο η παραίτηση Βόγγαλη λέει ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Του Γιάννη Καμαρινού

Ποιοι είναι οι συνεργάτες του κυρίου Αλεξανδρίδη που ανέφεραν στο makthes.gr, μετά την παραίτηση του Βασίλη Βόγγαλη, ότι «αυτή τη στιγμή η διοίκηση του δήμου έχει σοβαρό έργο να επιτελέσει και πως ο δήμαρχος τρέχει να ολοκληρωθούν έργα και παρεμβάσεις, καθώς αυτή είναι η προτεραιότητά του», αφού «ο δήμαρχος, παρά την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν θέλησε να τοποθετηθεί».

Ποιοι είναι οι συνεργάτες του κυρίου Αλεξανδρίδη που για την απόφαση του Βασίλη Βόγγαλη τονίζουν στο makthes.gr ότι «στην ουσία δημιουργεί ζήτημα στην παράταξη χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο που κλείνει η χρονιά και πρέπει η διοίκηση να υλοποιήσει το σχεδιασμό της, με ενότητα, δουλειά, χωρίς έριδες και αντιπαλότητες».

Φυσικά οι συνεργάτες του δημάρχου είπαν τα παραπάνω κατ’ εντολή του ίδιου. Απλά ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν είχε το θάρρος να τα πει ο ίδιος και έβαλε κάποιους ανώνυμους συνεργάτες του να τα πούνε, γιατί τέτοιος είναι δυστυχώς ο δήμαρχος που έτυχε στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας.

Πολύ γέλασα όμως με την κρισιμότητα της περιόδου που ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Βόγγαλης, επειδή η διοίκηση πρέπει να υλοποιήσει το σχεδιασμό της, με ενότητα, δουλειά, χωρίς έριδες και αντιπαλότητες.

Για ποιον σχεδιασμό μιλάει ο δήμαρχος; Δεν έχει κάνει σχεδιασμό ούτε για τις φωτογραφίες που θα βγάλει, ούτε για τα παραμύθια που θα πει. Ό,τι τύχει κάνει κάθε μέρα μαζί με τον στρατό των δημοσιογράφων, επικοινωνιολόγων και δημοσιοσχετιστών.

Όσο για τα προβλήματα στην ενότητα της παράταξής του, αυτά δεν τα δημιούργησε η ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Βόγγαλη. Ο ίδιος ο δήμαρχος τα δημιουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, υποτιμώντας τους αντιδημάρχους του. Τη φιλαρμονική δεν την «κατάπιε» ο Βόγγαλης. Ο ίδιος την «κατάπιε», ποιος ξέρει γιατί. Ίσως να θέλει να «φάει» τον Καμπαρούδη για να προωθήσει κάποιο δικό του «παλικάρι» στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και δεν γίνεται να «φας» έναν αντιδήμαρχο προβάλλοντας το έργο που έχει κάνει στη φιλαρμονική. Ανάλογη πρακτική μπορούμε να βρούμε από πλευράς δημάρχου και σε άλλες αντιδημαρχίες.

Δυστυχώς ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος παράστησε τον τεχνοκράτη που θα έλυνε τα προβλήματα του δήμου, το μόνο που μπορεί να κάνει για τον δήμο είναι να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και να κρύβεται πίσω από απαντήσεις «συνεργατών».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ