Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕκδήλωση για τις εξελίξεις στα πεδία του πολέμου

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα πεδία του πολέμου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης:

«Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

ΟΙ εξελίξεις ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

η εμπλοκή της ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται μέσα στις φλόγες του πολέμου!

Στην Ευρώπη, πάνω από 2,5 χρόνια τώρα, διεξάγεται ένας αιματηρός και πολύνεκρος πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Στη Γάζα μετά από ένα χρόνο αιματηρών και εξοντωτικών πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, που έχουν επιφέρει μία πραγματική γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ο πόλεμος μεταφέρεται στο Λίβανο και τη Συρία, ενώ ορατή είναι η απειλή να εντάξει στις φλόγες του και το Ιράν. Οι κίνδυνοι μεγάλης και γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων… είναι ορατοί, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, για το ειρηνικό τους μέλλον.

Η ανάμειξη και εμπλοκή της χώρας μας είναι δεδομένη, γίνεται με πολλούς τρόπους, με την αποστολή οπλισμού, με την αποστολή φρεγατών στα μέτωπα του πολέμου, με την ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης “ASPIDES” της ΕΕ, με την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους, μέσω των ξένων αμερικανονατοϊκών βάσεων, για την πραγματοποίηση των επιθέσεων ενάντια στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Συρίας και της Υεμένης. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων. Η ζωή των ανδρών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων – μέσα στο στόμα του λύκου, μπαίνει σε θανάσιμο κίνδυνο για συμφέροντα ξένα και αντίθετα προς την αποστολή τους και τα συμφέροντα του λαού μας.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του επικείμενου 20ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοέμβρη, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Οι εξελίξεις στα πεδία του πολέμου και η εμπλοκή της Ελλάδας”

με ομιλητή τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, Υποναύαρχο του ΠΝ ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα – ΚΕΘΑ.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 18/10/2024 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ