Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Ομοσπονδία Γονέων μαζί με τους Εκπαιδευτικούς στην απεργία

Η Ομοσπονδία Γονέων μαζί με τους Εκπαιδευτικούς στην απεργία

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας:

«Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Θα είμαστε μαζί με τους Απεργούς Εκπαιδευτικούς στο δρόμο του αγώνα, για τη μόρφωση και τη ζωή που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!

Στις 11:30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου!

Εμείς οι γονείς, καθημερινά δίνουμε κοινούς αγώνες με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για τη μόρφωσή και τη ζωή που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!

Μαζί διεκδικούμε όλο αυτό τον καιρό να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μην χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, να μην μπει λουκέτο σε τμήματα και σχολεία για να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται με τους καλύτερους όρους και στο αντικείμενο που επιλέγουν, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία για να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα αναλώσιμα, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα σχολεία και να κατασκευαστούν νέα για να μην κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα διαχωρίζει τα παιδιά μας σε “προνομιούχα” και μη.

Μαζί καταφέραμε να μπλοκάρουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, να μη συμπτυχθούν τμήματα, να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων, να μην κλείσουν σχολεία και να ανοίξει η συζήτηση για την κατασκευή νέων.

Έτσι και τώρα θα βρεθούμε μαζί στην Απεργία των Εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και θα είμαστε εκεί στη συγκέντρωση, στις 11:30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις συγκεντρώσεις στους νομούς της Κεν. Μακεδονίας.

Γιατί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια και αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας, αφορούν τον ίδιο το χαρακτήρα και τη λειτουργία του σχολείου!

Γιατί θέλουμε το δάσκαλο των παιδιών μας περήφανο. Να αμείβεται και να ζει με αξιοπρέπεια, να στηρίζεται το έργο του μέσα στην τάξη, να διδάσκει όπως ο ίδιος γνωρίζει με βάση την επιστήμη του.

Γιατί θέλουμε τμήματα με 15μαθητές, με μόνιμο προσωπικό, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, ώστε να παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί δεν δεχόμαστε να ποινικοποιούνται οι αγώνες των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των εργαζόμενων.

Την εξοικονόμηση πόρων σε βάρος των παιδιών μας, και την πολιτική που λογαριάζει τα παιδιά μας ως αριθμούς δεν θα τη δεχτούμε, ούτε θα την ανεχτούμε. Τα παιδιά μας είναι άνθρωποι με προσωπικότητα. Έχουν δικαίωμα το 2024, με την τεράστια άνοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και τον αμύθητο πλούτο που υπάρχει, να μορφώνονται ολόπλευρα, να έχουν το δάσκαλο στην τάξη τους, να πηγαίνουν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, δημόσιο και δωρεάν.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Κεν. Μακεδονίας να συμμετέχουν στην Απεργιακή Κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 11:30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις, αναδεικνύοντας τα κοινά μας αιτήματα και διεκδικήσεις!»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ