Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του αντιδημάρχου Βασίλη Βόγγαλη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του αντιδημάρχου Βασίλη Βόγγαλη

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κεραμιδά Δημήτριο

Κοιν: Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Αλεξανδρίδη Ελευθέριο.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΓΓΑΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»

Κύριε Πρόεδρε.

Στις δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου οι πολίτες του Δήμου μας επέλεξαν για Δήμαρχο τον κύριο Αλεξανδρίδη Ελευθέριο και του εμπιστεύθηκαν την Διοίκηση του Δήμου. Όμως στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου που προηγήθηκαν, οι πολίτες του Δήμου με την ψήφο τους επέλεξαν ποιοί/ες από τους υποψήφιους/ες του συνδυασμού του Δημάρχου θέλουν να είναι οι συνεργάτες του και με αυτούς να φέρει σε πέρας τοδύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Μετά από σχεδόν δέκα (10) μήνες στη διοίκηση του Δήμου, καθημερινά διαπιστώνω με θλίψη ότι, ο Δήμαρχος θεωρεί ότι, οι πολίτες του Δήμου δεν του παραχώρησαν την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, αλλά τους τίτλους ιδιοκτησίας του Δήμου. Πως αλλιώς εξηγείται ότι, τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Αντιδημάρχους που ο ίδιος ο Δήμαρχος όρισε, τους αντιμετωπίζει ως υπαλλήλους του και όχι ως συνεργάτες του; Αντίθετα θεωρεί συνεργάτες του κάποιους που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο. Με ποιό δικαίωμα αυτούς, τους επιτρέπει να περιφέρονται στις υπηρεσίες και να μιλούν με εργαζόμενους για ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιών χωρίς να κατέχουν κάποιο θεσμικό ρόλο; πως γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουνε τις αποφάσεις του Δημάρχου για επικείμενες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μη γνωρίζουμε τίποτε και να ενημερωνόμαστε από τα sites; από την αρχή της θητείας καμία ενημέρωση δεν είχαμε, ούτε ποτέ ήμασταν συμμέτοχοι στη λήψη οποιοσδήποτε απόφασης.

Πότε, που και με ποιούς/ες συζητούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται; ποιοί/ες αποφασίζουν; μήπως οι εξωθεσμικοί φίλοι του Δημάρχου; μήπως συγγενείς του Δημάρχου; ή μήπως αποφασίζει μόνος του; γιατί η δημοτική ομάδα δεν είναι σίγουρα.

Εν κατακλείδι, η απαξίωση του Δημάρχου στο πρόσωπο μου και όχι μόνο, συμβαίνει με τέτοιο τρόπο που δεν έχει περάσει απαρατήρητο ούτε από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων ούτε από τους πολίτες. Άλλωστε είναι κάτι το οποίο θίχτηκε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Να θυμίσω επίσης και σ’ εσάς κύριε Πρόεδρε ότι, παρότι δεν επιτρέπετε να παρευρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου άτομα πέραν των Δημοτικών Συμβούλων, το προηγούμενο διάστημα επιτρέπατε να παρευρίσκονται άτομα τα οποία η μοναδική σχέση που έχουν με το Δήμο είναι ότι είναι φίλοι του Δημάρχου. Σας καταλαβαίνω και σας συμπονώ!

Ευθυγραμμιστήκατε και ο ίδιος σε αυτό που έχει περάσει ο Δήμαρχος σε όλη τη δημοτική ομάδα πριν ακόμη αναλάβουμε καθήκοντα.

Κύριε Πρόεδρε,

έκανα υπομονή αρκετό διάστημα και αυτή μου την δυσαρέσκεια την εξέφρασα πολλές φορές στο Δήμαρχο ο οποίος αδιαφορεί.

Λόγω αυτής της κατάστασης ο Δήμος υπολειτουργεί πάρα πολλοί δημότες μου εκφράζουν καθημερινά τη δυσαρέσκεια τους.

Δεν γνωρίζω εάν αυτή η απαξίωση κάποιων υπηρεσιών γίνεται εσκεμμένα ή υπάρχει σχέδιο από το Δήμαρχο να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω το Δήμαρχο στον κατήφορο που επέλεξε να πορευθεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς περισσότερους ακόμη στους οποίους θα αναφερθώ στο άμεσο μέλλον, σας καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη του Δημάρχου

«Δήμος Πρωταγωνιστής»

Θεωρώ και ελπίζω ότι, από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα μπορέσω να προσφέρω περισσότερα στους Δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους υπόσχομαι να μην τους απογοητεύσω.

Στους συναδέλφους και συναδέλφισσες της παράταξης, εύχομαι καλή δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο τους.

Τέλος, ελπίζω και εύχομαι, η ανεξαρτητοποιήση μου να γίνει η αιτία ώστε να καταλάβει ο Δήμαρχος, που βρίσκεται και ποια είναι η αποστολή του.

Το όνομα του συνδυασμού του είναι Δήμος Πρωταγωνιστής και όχι Αλεξανδρίδης Πρωταγωνιστής, όπως αυτός διακαώς προσπαθεί να γίνει.

Με εκτίμηση

Βασίλης Βόγγαλης

Δημοτικός σύμβουλος

Βόμβα με ανεξαρτητοποίηση αντιδημάρχου στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ