Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: Απαιτούμε σεβασμό

Μαρία Μανούκα: Απαιτούμε σεβασμό

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε η Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου»:

«”Απαιτούμε Σεβασμό”

Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και γυναίκα που αγωνίζεται για τις αξίες της δημοκρατίας, νιώθω υποχρεωμένη να εκφράσω την αγανάκτηση και την οργή μου για την απαράδεκτη συμπεριφορά που έχουμε βιώσει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε δημοκρατικό σύστημα, οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να εκπροσωπούν τις φωνές των δημοτών τους και να διασφαλίζουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Δυστυχώς, έχουμε παρατηρήσει πως στις συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, η διοίκηση επιδεικνύει αλαζονική και υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτή γίνεται πιο έντονη απέναντι στις γυναίκες της αντιπολίτευσης.

Σε μια εποχή που η ισότητα των φύλων θα έπρεπε να είναι δεδομένη, ορισμένοι στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα στερεότυπα και τις διακρίσεις που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις γυναίκες στον πολιτικό χώρο.

Είναι απαράδεκτο να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις χωρίς καμία παρέμβαση από τη διοίκηση ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή η στάση αλαζονείας και σιωπηρής αποδοχής της αδικίας δεν εξυπηρετεί την κοινωνία μας. Αντί να προάγουν την συνεργασία και τον διάλογο, προσπαθούν να επιβάλουν μια μονομερή κυριαρχία, αγνοώντας τη σημασία της πολυφωνίας και της δημοκρατίας.

Είναι κρίσιμο για εμάς, ως αντιπολίτευση, να εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και να απαιτούμε σεβασμό, όχι μόνο για τις γυναίκες συναδέλφους μας, αλλά για κάθε μέλος που δέχεται αδικαιολόγητη επίθεση ή υποτίμηση.

“Όποιος θεωρεί ότι η αντιπολίτευση που κάνουμε δεν είναι αρκετά ‘εποικοδομητική’, ας μας υποδείξει το παράδειγμα της δικής του αλάνθαστης πολιτικής σοφίας.”

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για τους δημότες, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς περιττές φωνές.

Το μέλλον του δήμου μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να εργαζόμαστε μαζί με σεβασμό και ισότητα».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ