Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜε κενά σε εκπαιδευτικούς το Γυμνάσιο και το Λύκειο Συκιάς

Με κενά σε εκπαιδευτικούς το Γυμνάσιο και το Λύκειο Συκιάς

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ζητάει να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Συκιάς.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων τονίζει τα παρακάτω:

«Βρισκόμαστε έναν μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς εξακολουθούν να “στοιχειώνουν” μαθητές και γονείς. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Συκιάς Χαλκιδικής, η Κυβέρνηση και το Υπουργείου δείχνουν ακριβώς ποιο είναι το όραμά τους για την εκπαίδευση, μόνο το Σεπτέμβριο έχουν χαθεί ήδη εκατοντάδες ώρες μαθημάτων από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

• Στο Γυμνάσιο Συκιάς έχουν τα εξής κενά: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Φυσικός, Θεολόγος, Οικονομίας, Τεχνολογίας, Αγγλικών, Γερμανικών, Γυμναστής, Μουσικής, Εικαστικών.

• Στο Λύκειο Συκιάς έχουν τα εξής κενά: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Φυσικός, Θεολόγος, Οικονομίας, Αγγλικών, Γερμανικών, Γυμναστής.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση, που μετράει ως “κόστος” την πρόσληψη εκπαιδευτικών, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δείχνει ότι θέλει να μεγαλώσει τα εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας».

Οι γονείς, οι γονείς και οι μαθητές των δύο σχολείων προχώρησαν σύσσωμοι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου σε μια δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα σχολεία έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου προχώρησαν, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ