Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠάλι ασχολούμαστε με ανοησίες στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ενώ υπάρχει σκάνδαλο;

Πάλι ασχολούμαστε με ανοησίες στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ενώ υπάρχει σκάνδαλο;

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Όταν δημιουργήθηκε ο ενιαίος δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο σκανδαλολογία με συνεχείς καταγγελίες για τεράστια σκάνδαλα στον πρώην δήμο Ευόσμου.

Όλες εκείνες οι καταγγελίες για σκάνδαλα κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη και στάλθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γιατί όλες ήταν συκοφαντίες.

Φυσικά εκείνες οι καταγγελίες, προπαντός για όσους τις ζήσαμε στο πετσί μας, άφησαν πίσω πολλή σκόνη, πολλή βρωμιά και μεγάλα προβλήματα υγείας.

Τελικά το μόνο υπαρκτό σκάνδαλο ήταν αυτό των παλιών κοιμητηρίων (ΘΕΠΑΝ), το οποίο όμως δεν αφορούσε τον πρώην δήμο Ευόσμου, αλλά τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού. Για το μόνο όμως πραγματικό σκάνδαλο, κανένας από τους σκανδαλολόγους δεν είπε απολύτως τίποτα. Όπως οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουν, ενώ για το οικόπεδο υπήρχε τίτλος ιδιοκτησίας στη Διεύθυνση Γεωργίας, τον οποίο μόνο ο δήμος μπορούσε να πάρει, ο δήμος δεν πήγε να τον πάρει και να τον καταθέσει στο Κτηματολόγιο, ενώ μεγάλος αριθμός αιρετών γνώριζε την ύπαρξή του. Το αποτέλεσμα ήταν το Κτηματολόγιο να εγγράψει το ακίνητο στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, το ακίνητο να κοντέψει να χαθεί από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου και τώρα ο δήμος να βρίσκεται στα δικαστήρια για να διεκδικήσει αυτό το οποίο του ανήκει.

Πριν λίγο καιρό «έσκασε» και η ιστορία ενός ακόμα οικοπέδου στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού, αυτό της οδού Κολοκοτρώνη που ξαφνικά ειπώθηκε ότι ενώ ήταν χαρακτηρισμένο, αποχαρακτηρίστηκε και δεν ανήκει πλέον στον δήμο.

Ήταν χαρακτηρισμένο το οικόπεδο; Αποχαρακτηρίστηκε; Ποια χρονολογία και με ποιον τρόπο; Με τις ψήφους ποιων;

Και πάλι την ώρα που «έσκασε» αυτή η υπόθεση για το συγκεκριμένο οικόπεδο, κάποιοι ασχολούνται με μια γελοία υπόθεση που αφορά νερά και αναψυκτικά στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό το οικόπεδο ήταν χαρακτηρισμένο και αποχαρακτηρίστηκε; Εάν συνέβη κάτι τέτοιο, είναι ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο δίπλα σ’ αυτό του ΘΕΠΑΝ. Δεν τους ενδιαφέρει εάν χάθηκε ένας χώρος που προοριζόταν για τους δημότες και τους ενδιαφέρουν τα νερά και τα αναψυκτικά; Δηλαδή δεν ασχολούνται με τα ουσιώδη και ασχολούνται με τα επουσιώδη; Γιατί; Μπορούν να απαντήσουν;

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ