Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού

Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού

Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου – Κορδελιού: «Ταξίδι στα Παραμύθια» και Ξεναγήσεις Σχολείων

Με το πρόγραμμα «Ταξίδι στα Παραμύθια» και Ξεναγήσεις Σχολείων υποδέχεται τα παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου – Κορδελιού, με στόχο να τα φέρει πιο κοντά στο «μαγικό» κόσμο του βιβλίου.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Το “Ταξίδι στα παραμύθια» είναι ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για μικρά παιδιά. Πρόκειται για αναγνώσεις παιδικών βιβλίων, οι οποίες πραγματοποιούνται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και τον κόσμο των παραμυθιών.

Την ανάγνωση του παραμυθιού συνοδεύει κατασκευή, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι κ.α. για την καλύτερη κατανόηση του παραμυθιού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα, Δευτέρα απόγευμα. Συμμετοχές δηλώνονται μόνο τηλεφωνικά στο τηλ. 2310700482.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού για τα σχολεία της περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του Δήμου μας.

Οι ξεναγήσεις γίνονται με σύγχρονο εκπαιδευτικό ευχάριστο, διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο.

Τα παιδιά ενημερώνονται από τις βιβλιοθηκονόμους για τον τρόπο και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για τα είδη των βιβλίων, πώς μπορούν να γίνουν μέλη και να χρησιμοποιούν τις δωρεάν παροχές της κ.α.

Επειδή η συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα ξεναγήσεων είναι μεγάλη, οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μόνον κατόπιν ραντεβού.

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ